HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.05.08 14:01 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Jerzy Dudek a pályán szeretne elbúcsúzni a liverpooli szurkolóktól

A nyáron biztosan klubot cserélő Jerzy Dudek a pályán szeretne elbúcsúzni a Liverpool FC szurkolóitól, ezért az angol újságok hasábjain arra kérte Rafa Benítez vezetőedzőt, szerepeltesse a Charlton Athletic elleni vasárnapi, utolsó bajnoki mérkőzésen. Ha nem jut szóhoz, akkor a lefújás után mindenképpen tiszteletkört fut az Anfielden.

HIRDETÉS
Jerzy Dudek a 2005-ös BL-döntő egyik hőse volt
Jerzy Dudek a 2005-ös BL-döntő egyik hőse volt
„Szeretnék búcsút inteni a csapat szurkolóinak, s megköszönni az elmúlt években kapott bíztatást. Remélem, hogy Rafa Benítez megengedi, hogy játszhassak a Charlton ellen, s elköszönhessek a drukkerektől az Anfield Roadon” – mondta Jerzy Dudek.


A lengyel hálóőr esélyeit növeli, hogy az első számú kapus, Jose Reina kisebb vállsérüléssel bajlódik. A Liverpool FC-re május 23-án Bajnokok Ligája-döntő vár az AC Milan ellen, s okkal várható, hogy Rafa Benítez menedzser nem kockáztatja meg, hogy honfitársa esetleg súlyosabb sérülést szenvedjen a Premiership utolsó körében.

„Minden az edzőnktől függ, s biztos, hogy megkérem arra, küldjön pályára. Ha nem így történik, akkor vasárnap mindenképpen én hagyom el utolsóként hagyom el apályát, de előtte tiszteletkört futok. Biztos, hogy nagyon megható pillanatok várnak rám, s könnyek szöknek majd a szemembe. Rengeteg szép emléket őrzök Liverpoolból” – tette hozzá a lengyel futballista.

A varsói Gazeta Wyborcza a cikk kommentárjában megemlíti, a liverpooli drukkerek is el szeretnének búcsúzni a kapustól.

„Jerzy méltó búcsút érdemel. Meg kell köszönni mindazt, amit a csapatért tett, különösen a 2005-ös évben, s legfőképpen Isztambulban. Neki is köszönhetjük, hogy ötödik alkalommal megnyertük az Európa-kupát” – idézte a lap az egyik internetes szurkolói oldal írását.

Jerzy Dudek 2001 és 2007 között 127 alkalommal őrizte a „vörösök” kapuját, legemlékezetesebb védéseit az AC Milan elleni, 11-es párbajba torkolló BL-döntőben mutatta be. Reina 2005-ös érkezése után már ritkán jutott szóhoz, így nem hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését.

A 2005-ÖS BAJNOKOK LIGÁJA-DÖNTŐ JERZY DUDEK SZEMSZÖGÉBŐL…

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.14 22:50:47

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Klopp csapata 2–1-re nyert a későn ébredő Spurs ellen a Wembleyben.

2018.09.14 16:29:02

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Két nappal a vb-döntő előtt Pogbával chatelt, rengeteg ügyfele van a Premier League-ből.

2018.08.28 12:06:22

Angol labdarúgás MAROSI GERGELY

Ha ebben az idényben sem szerez nagy trófeát, az valószínűleg az állásába kerül, és edzői reputációja is megsínyli.

HIRDETÉS
HIRDETÉS