Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.04.18 10:36 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Liverpool FC: Rafa Benítez elutasította a Real Madrid ajánlatát

Rafa Benítez a következő szezonban sem lesz a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője, noha rendkívül kedvező ajánlatot kapott. A tréner ugyanis nagyon jól érzi magát a Liverpool FC-nél, s külön kiemelte, rendkívül sokra tartja a szurkolótábor támogatását. A 47 éves Rafa Benítez edzői pályafutása kezdetén már dolgozott a Real Madridnál, majd a Real Valladolid, az Osasuna, az Extremadura, a Tenerife és a Valencia munkatársa volt. 2004-ben az FC Valenciától került Liverpoolba, s két évvel ezelőtt Bajnokok Ligája-diadalhoz segítette csapatát.

„Nemet mondtam a Realnak, amikor több pénzt kínáltak a mostani keresetemnél. Lehet, Madrid lenne az én városom, de boldog vagyok Liverpoolban, mindennel elégedett lehetek. Maradni akarok, mert kiváló új céljaink vannak az új tulajdonosok révén” – jelentette ki a kiváló spanyol szakember.
Rafa Benítez 2004-ben az FC Valenciától került Liverpoolba, s két évvel ezelőtt Bajnokok Ligája-diadalhoz segítette csapatát. Idén szintén harcolhat a legértékesebb európai klubtrófeáért az együtes, a legjobb négy között a Chelsea-vel találkozik.

„Rendkívül pozitív ajövőképünk, s természetesen nem hagyhatom figyelmen kívül a szurkolótábort sem. Rendkívül megindító és fontos volt az a támogatást, amelyet a múlt héten kaptam az Eindhoven ellen. Meg is ismétlem: nagyszerűen érzem magam Liverpoolban” – szögezte le a Vörösök szakmai főnöke.

Rafa Benítez elárulta, egyáltalán nem esett nehezére, hogy elutasítsa a Real Madrid ajánlatát.

„Céljaim vannak Liverpoolban, ezt el is mondtam az új tulajdonosoknak, akik támogatásukról biztosítottak. Az is egyértelmű, hogy kedvező lehetőséget jelentett volna a Real Madrid ajánlata, de nagyon kedvezőnek tűnnek a liverpooli kilátások. Hiszek abban, hogy számos trófeát elnyerhetünk, s rengeteg pozitív dolgok vár ránk. Rajtam kívül s családom is boldog. Ez pedig nem pénzkérdés. Ez a mi közös projektünk, a Liverpool az én klubom, a csapatom, a szurkolók is mindig támogatnak bennünket” – jelentette ki a spanyol edző.

A 47 éves Rafa Benítez edzői pályafutása kezdetén már dolgozott a Real Madridnál, majd a Real Valladolid, az Osasuna, az Extremadura, a Tenerife és a Valencia munkatársa volt.
2019.05.19 23:39:01

Angol labdarúgás K. T. I.

Karizmáját politikusi pályára lépő apjától, emberszeretetét az anyjától örökölte a Man. City búcsúzó kapitánya.

2019.05.19 22:57:15

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Sajátos játékaként a sorsnak éppen akkor kapott erőre a hajdani (futball)világbirodalom, s gyűrte maga alá földrészünket, amikor az Egyesült Királyság éppen kifelé brexitelget – már a maga módján… – az egyesült Európából.

2019.05.18 17:45:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A bajnokság és a Ligakupa után az FA-kupában sem lehetett megállítani Pep Guardiola csapatát.

2019.05.13 14:26:34

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Tottenham elleni BL-kiesésre az egész idény rámehetett volna, aztán jött a klubelnök.

2019.05.12 14:41:29

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Brighton még vezetett is, de simán alulmaradt; a Pool 97 pontja sem volt elég az elsőséghez.