Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.03.10 20:41 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Az Old Traffordon lesz döntés, de már Henrik Larsson nélkül

Nem született döntés az FA-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Middlesbrough-Manchester United párosításban. A két csapat 2-2-es döntetlent játszott egymással, így a megismételt találkozón dől el a továbbjutás. Azon a meccsen már nem játszhat Henrik Larsson, aki visszatér a svéd Helsingborghoz.

George Boateng a második félidő elején fejelte a Boro vezető gólját
Reuters
George Boateng a második félidő elején fejelte a Boro vezető gólját
A két együttes őszi bajnokiján 2-1-es vendégsiker született, de a két gólszerző, Saha és Fletcher ezúttal sérülés miatt a partvonalon kívülre szorult. Ennek valószínűleg örültek a hazaiak, de annák már kevésbé, hogy a Vörös Ördögök szinte legjobb csapatukkal léptek pályára, csak kapusposzton jutott szóhoz helyettes, van der Sar pozícióját Kuszczak foglalta el.

A lengyel játékos már a 8. percben bizonyította tehetségét, bravúros kivetődéssel akadályozta meg Downingot a gólszerzésben, testéről szögletre pattant a 6 méteres lövés.

A 12. percben „főpróbát” tartott a Manchester United: Giggs átadását Rooney ekkor még 7 méterről mellé vágta. Tizenegy perccel később azonban a walesi szélső átadása után két lövőcselt mutatott be, majd 19 méterről a kapu jobb oldalába talált.

A 30. percben egy bedobás után Yakubu kapura fordult, 14 méteres próbálkozását Kuszczak kiütötte. Hat perccel később Neville ívelését Giggs 9 méterről egyből elrúgta, s a labda a balkapufáról pattant ki.

A hajrában váratlanul egyenlített a Boro: egy kipattanót Arca éppen Cattermole-hoz fejelt, aki fordulásból a hálóba bombázott.

A második játékrész elején Downing lőtt középre szögletet, a hosszú oldalon váratlanul feltűnt Boateng, és a holland középpályás Kuszczak hálójába bólintott.

A kapott gól után próbálkozgatott ugyan az MU, de nem igazán volt átütőerő a támadásaikban. Az egyenlítő gól a 69. percben esett, amikor egy jobb oldali szöglet után Ferdinand csúsztatott volna középre, de a labda a mögötte álló Boateng kezéről levágódott. Rob Styles tizenegyest ítélt, a labda mögé Ronaldo állt, és nem is hibázott.

A mérkőzés hátralévő részében már egyik csapat sem tudta „bevinni” a győztes találatot, így a két csapat az Old Traffordon ismétel a továbbjutásért. Akkor viszont már nem lesz a csapatnál Henrik Larsson, akit visszarendelt anyaklubja, a svéd Helsingborg.

ANGOL FA-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ
Middlesbrough-Manchester United 2-2 (Cattermole 45., Boateng 47. ill. Rooney 23., C. Ronaldo 68.)
2019.09.13 20:51:42

Angol labdarúgás H. D.

Hamar vezetést szereztek a „szarkák”, de Jürgen Klopp csapata három góllal válaszolt.

2019.09.12 22:12:33

Angol labdarúgás B. Á.

Londonban a szurkolók gyorsan a szívükbe zárták a középpályást, aki életre szóló tapasztalatot szerzett az Anfielden.

2019.09.05 18:01:28

Angol labdarúgás ILKU MIKLÓS

Angol helyzetkép: virágzik a Premier League, miközben a kisebb klubok sorra csődölnek be.

2019.09.01 17:15:55

Angol labdarúgás M. G.

A Spurs Eriksen és Kane góljával kétgólos előnyben volt, de Lacazette és Aubameyang pontot mentett.

2019.08.24 18:02:47

Angol labdarúgás M. G.

Jürgen Klopp csapata maradt százszázalékos, a harmadik forduló után „magányosan” vezeti a tabellát.