Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.03.10 20:41 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Az Old Traffordon lesz döntés, de már Henrik Larsson nélkül

Nem született döntés az FA-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Middlesbrough-Manchester United párosításban. A két csapat 2-2-es döntetlent játszott egymással, így a megismételt találkozón dől el a továbbjutás. Azon a meccsen már nem játszhat Henrik Larsson, aki visszatér a svéd Helsingborghoz.

George Boateng a második félidő elején fejelte a Boro vezető gólját
Reuters
George Boateng a második félidő elején fejelte a Boro vezető gólját
A két együttes őszi bajnokiján 2-1-es vendégsiker született, de a két gólszerző, Saha és Fletcher ezúttal sérülés miatt a partvonalon kívülre szorult. Ennek valószínűleg örültek a hazaiak, de annák már kevésbé, hogy a Vörös Ördögök szinte legjobb csapatukkal léptek pályára, csak kapusposzton jutott szóhoz helyettes, van der Sar pozícióját Kuszczak foglalta el.

A lengyel játékos már a 8. percben bizonyította tehetségét, bravúros kivetődéssel akadályozta meg Downingot a gólszerzésben, testéről szögletre pattant a 6 méteres lövés.

A 12. percben „főpróbát” tartott a Manchester United: Giggs átadását Rooney ekkor még 7 méterről mellé vágta. Tizenegy perccel később azonban a walesi szélső átadása után két lövőcselt mutatott be, majd 19 méterről a kapu jobb oldalába talált.

A 30. percben egy bedobás után Yakubu kapura fordult, 14 méteres próbálkozását Kuszczak kiütötte. Hat perccel később Neville ívelését Giggs 9 méterről egyből elrúgta, s a labda a balkapufáról pattant ki.

A hajrában váratlanul egyenlített a Boro: egy kipattanót Arca éppen Cattermole-hoz fejelt, aki fordulásból a hálóba bombázott.

A második játékrész elején Downing lőtt középre szögletet, a hosszú oldalon váratlanul feltűnt Boateng, és a holland középpályás Kuszczak hálójába bólintott.

A kapott gól után próbálkozgatott ugyan az MU, de nem igazán volt átütőerő a támadásaikban. Az egyenlítő gól a 69. percben esett, amikor egy jobb oldali szöglet után Ferdinand csúsztatott volna középre, de a labda a mögötte álló Boateng kezéről levágódott. Rob Styles tizenegyest ítélt, a labda mögé Ronaldo állt, és nem is hibázott.

A mérkőzés hátralévő részében már egyik csapat sem tudta „bevinni” a győztes találatot, így a két csapat az Old Traffordon ismétel a továbbjutásért. Akkor viszont már nem lesz a csapatnál Henrik Larsson, akit visszarendelt anyaklubja, a svéd Helsingborg.

ANGOL FA-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ
Middlesbrough-Manchester United 2-2 (Cattermole 45., Boateng 47. ill. Rooney 23., C. Ronaldo 68.)
2020.06.03 17:30:41

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Képes Sport tízes listát állított össze az angol élvonal elmúlt 25 évének legjobbjaiból.

2020.05.25 12:01:21

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (KÉPES SPORT)

„Hét-nyolc évesen csatárt játszottam, és mindig Michael Owennek képzeltem magam.”

2020.05.26 14:38:31

Angol labdarúgás NAGY PÉTER

Szálas Zoltán az angol futballisták különleges étrendjéről, a Premier League-ben megszokott menetrendről és a gyökeresen megváltozott körülményekről.

2020.05.18 22:55:07

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A rászakadt jólét és luxus torzíthatja az egyéniségét.

2020.05.09 11:13:39

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Liverpoollal megnyerte a BL-t és a klubvilágbajnokságot, alanyi jogon az Afrika legjobbjának járó díjat.