Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.02.27 23:41 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Büntetőkkel vérzett el Gera Zoltán együttese az FA-kupában

Tizenegyesrúgások után esett ki a West Bromwich Albion az angol FA-kupából. Gera Zoltánékat a Middlesbrough búcsúztatta, a magyar középpályást a 87. percben kapta le edzője, Tony Mowbray.

Nathan Ellington piros lapot kapott
Reuters
Nathan Ellington piros lapot kapott
Gera Zoltán a kezdőcsapatban kapott helyet a West Bromban, és a birminghami csapat aktívan kezdte a mérkőzést. Brad Jonesnek, a Middlesbrough kapusának többször is közbe kellett avatkoznia az első percekben, többek között Gera 11 méteres próbálkozását is hárította.

A 26. percben Darren Carter próbálkozását már nem tudta hárítani Jones, megszerezte a WBA a vezetést.

A második félidőben Mark Viduka egyenlített, az ausztrál támadó lövése a 62. percben megpattant Curtis Daviesen, és a labda Kiely hálójában kötött ki.

Gerát a 87. percben cserélte le edzője, MacDonald állt be a helyére. A 90. percben Kiely bravúrjára volt szükség, hogy a WBA kiharcolja a hosszabbítást. Az ír kapus Lee Dong Gok próbálkozását hatástalanította.

A ráadás elején emberhátrányba került a West Bromwich, Ellington csúnyán beleszállt Parnabyba, azonnal piros lapot kapott.

A 112. percben ismét Lee Dong Gok került helyzetbe, de lövése kevéssel a kapu mellé szállt. Nem született döntés a hosszabbításban sem, jöhettek a büntetők.

Downing nyitotta a tizenegyesek sorát, és a jobb alsó sarokba lőtt. Greening részéről jött a válasz, ő a bal felsőt választotta. A második párban egyik próbálkozás sem hozott eredményt: Lee Dong Gok és Neil Clement sem találta el a kaput. A harmadik párharcban James Morrison az alsó, Darren Carter pedig a felső sarkot célozta, mindketten sikerrel jártak.

Julio Arca a negyedik körben a bal alsót lőtte ki, de ugyanoda célzott sikerrel Paul Robinson is. Az ötödik Boro-tizenegyest Yakubu végezte el, ő a jobb alsót választotta, de Diomansy Kamara lába sem remegett meg, így 4-4 lett az állás.

A hatodik párban Boateng lőtt a jobb alsóba, MacDonald azonban a léc fölé vágta a labdát, ezzel eldőlt, hogy a MIddlesbrough lesz a Manchester United ellenfele a következő fordulóban.

FA-KUPA, 5. FORDULÓ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS
West Bromwich (II)-Middlesbrough 1-1 (Carter 26. ill. Viduka 63.)
Tizenegyesekel: 4-5
2019.09.21 13:24:42

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Fordított a szünet után odahaza a Leicester City, a VAR egy-egy gólt elvett mindkét csapattól.

2019.09.13 20:51:42

Angol labdarúgás H. D.

Hamar vezetést szereztek a „szarkák”, de Jürgen Klopp csapata három góllal válaszolt.

2019.09.12 22:12:33

Angol labdarúgás B. Á.

Londonban a szurkolók gyorsan a szívükbe zárták a középpályást, aki életre szóló tapasztalatot szerzett az Anfielden.

2019.09.05 18:01:28

Angol labdarúgás ILKU MIKLÓS

Angol helyzetkép: virágzik a Premier League, miközben a kisebb klubok sorra csődölnek be.

2019.09.01 17:15:55

Angol labdarúgás M. G.

A Spurs Eriksen és Kane góljával kétgólos előnyben volt, de Lacazette és Aubameyang pontot mentett.