Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.12.19 14:15 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Bayern: olcsóbb utód esetén Hargreaves mehet nyáron

Uli Hoeness, a Bayern München labdarúgócsapatának menedzsere tompította eddigi merev álláspontját, s most már nem zárkózik el kategorikusan Owen Hargreaves eladásától. A bajor klub egyik legfőbb vezetője leszögezte, ha az angol válogatott középpályás helyett olcsóbban tudnak utódot találni, akkor nyáron fontolóra veszik az üzletet.

Owen Hargreaves - hamarosan teljesülhet a nagy álom
Owen Hargreaves - hamarosan teljesülhet a nagy álom
„Elgondolkodnánk Owen eladásán, ha olyan helyettest találnánk, aki kevesebbe kerülne, mint a Hargreavesért kínált összeg. De erre csak a nyáron kerülhet sor, mert a Bajnokok Ligájában a Real Madridddal találkozunk, s ezért nem gyengíthetjük meg a csapatunkat. Éppen ellenkezőleg, az erősítés szerepel a terveink között” – szögezte le Hoeness.

A Hargreaves-saga nyáron kezdődött, amikor a Manchester United jelentkezett a Bayernnél, s augusztus közepén az érintett felek meg is egyeztek. A középpályás átesett az átigazolásoknál kötelezően előírt orvosi vizsgálaton, de két nap alatt a németek meggondolták magukat, elálltak az üzlettől, sőt azzal fenyegették meg az angolokat, hogy feljelentést intéznek a FIFA-hoz.

A klasszis lábtörés miatt ősszel nem szerepelhetett klubjában, a napokban kezdte újra az edzéseket. Owen Hargreaves nemrég arról beszélt, hogy anyagi okok nem játszanak szerepet angliai vágyaiban.

„Rengeteg kritikát kaptam azért, hogy elmondtam, nagyszerű lehetőségnek érzem az esetleges klubcserét. Pedig néha szükség van ilyen nyíltságra, nem érzem elhibázott lépésnek” – jelentette ki a középpályás.

Owen Hargreaves azonban mindenképpen Angliába akar kerülni, családi és sportszakmai okokat is felhozott érvként az elmúlt hónapokban, de Hoeness eddig hajthatatlan volt. Mostani kijelentése azonban már óvatosabb, sőt arra is fel kell készülnie, hogy januárban az MU újabb „ostromot intéz” a játékosért.
2019.05.19 23:39:01

Angol labdarúgás K. T. I.

Karizmáját politikusi pályára lépő apjától, emberszeretetét az anyjától örökölte a Man. City búcsúzó kapitánya.

2019.05.19 22:57:15

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Sajátos játékaként a sorsnak éppen akkor kapott erőre a hajdani (futball)világbirodalom, s gyűrte maga alá földrészünket, amikor az Egyesült Királyság éppen kifelé brexitelget – már a maga módján… – az egyesült Európából.

2019.05.18 17:45:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A bajnokság és a Ligakupa után az FA-kupában sem lehetett megállítani Pep Guardiola csapatát.

2019.05.13 14:26:34

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Tottenham elleni BL-kiesésre az egész idény rámehetett volna, aztán jött a klubelnök.

2019.05.12 14:41:29

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Brighton még vezetett is, de simán alulmaradt; a Pool 97 pontja sem volt elég az elsőséghez.