Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.12.14 18:30 Frissítve: 2011.10.31 02:42

Király Gábort most az Aston Villa viszi

A BBC szerint a West Ham United után most egy másik angol élvonalbeli futballklub, az Aston Villa igazolta kölcsönszerződéssel a Crystal Palace-tól Király Gábort, a magyar válogatott első számú kapusát. A Palace honlapja szerint a 30 éves hálóőr egy hónapot tölt majd a Villa Parkban, és már szombaton, a Bolton ellen pályára léphet.

Király Gábor az Aston Villánál kap újabb lehetőséget
Király Gábor az Aston Villánál kap újabb lehetőséget
A birminghami klubnak azért van szüksége azonnal a hetvenszeres válogatott Királyra, mert valamennyi kapusa sérültlistára került.

A 26 esztendős Stuart Taylor a Sheffield United ellen sérült meg, és már meg is operálták a térdét. Taylor biztosan nem léphet pályára az ünnepek alatt, amikor a Premiershipben hagyományosan zsúfolt a program.

A másik Villa-kapusnak, Thomas Sörensennek szintén térdsérülés miatt kell pihennie, így Robert Olejnik az egyedüli, akire Martin O'Neill vezetőedző számíthat.

Ez azonban azért nem kielégítő megoldás, mert az osztrák állampolgárságú kapus mindössze húszéves, és egyáltalán nincs tapasztalata a Premiershipben.

Az Aston Villa honlapja pozitív hozzáállású, de különc dolgokra is hajlamos kapusként jellemzi a szombathelyi játékost. Megemlítik a szinte már védjegyként funkcionáló szürke mackóalsót.

VIDEÓ: KIRÁLY GÁBOR FANTASZTIKUS BRAVÚRJAI AZ ARSENAL ELLEN


A birminghamiek hozzáteszik: a 16-oson belül Király jelenléte nagyon domináns, ami nagy önbizalmat ad mindenkinek a csapatban.

Királyt novemberben a West Ham kérte ki a Selhurst Parkból, de a kéthetes ott-tartózkodása alatt nem mutatkozott be a "kalapácsosoknál".

A magyar kapus kispados volt a Chelsea és a Sheffield United ellen, majd visszatért a klubjához.

A Crystal Palace 2004-ben szerződtette Király Gábort a német Hertha BSC-től, és a harmadik szerzonját tölti a londoni együttesnél. A Palace a 2004–2005-ös idény végén kiesett az élvonalból. Király szerződése az idény végén lejár a londoniaknál.

Király Gáborral a Nemzeti Sport pénteken megjelenő számában olvashatnak interjút.
2020.02.21 12:19:50

Angol labdarúgás T. I.

A portugál szélső igazi elitklubhoz csatlakozott az Espanyol ellen szerzett triplájával.

2020.02.19 20:01:39

Angol labdarúgás H. D.

A West Ham United szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, két góllal nyert a címvédő.

2020.02.18 22:07:07

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A mobil eszközök világában a nagy sportesemények az egyedüliek, amelyek ilyen magas nézettséget tudnak elérni, illetve egy időben, egyszerre tudnak eljutni több speciális célcsoporthoz is.”

2020.02.18 09:42:18

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Liverpool élt, a Man. City a jelek szerint csak visszaélt az UEFA pénzügyi fair play-szabályaival. Amit most látunk, csak a régen érő következmény.

2020.02.17 18:35:59

Angol labdarúgás B. L.

Két sérülés, Maguire kétes esete, két érvénytelenített találat, Mount kapufája. Nem a londoniak napja volt.