HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.12.04 13:26 Frissítve: 2012.02.15 02:42

Dubai cég kezébe kerülhet a Liverpool

Angol médiaértesülések szerint a Dubai International Capital 450 millió fontot áldozna a Liverpool FC tulajdonjogáért, s a BBC úgy tudja, a konzorcium már engedélyt kapott a tárgyalásokra. A megbeszélések ezen a héten kezdődhetnek.

HIRDETÉS
Liverpooli gólöröm a Wigan ellen
Reuters
Liverpooli gólöröm a Wigan ellen
A DIC terveiben szerepel egy 200-250 millió fontért felépítendő új, 60 ezer férőhelyes stadion is. A konzorcium a kormánykézben lévő Dubai Holdings leányvállalatának számít, s már kizárólagos jogot szerzett arra, hogy betekinthessen a Liverpool FC könyvelésébe. Ez fontos lépés a tulajdonjog megszerzésének irányába.

Az angol Premier League-ben már számos klub került külföldi kézbe: az elmúlt években az Aston Villa, a Chelsea, a Manchester United, a Portsmouth, s nemrég a West Ham United tulajdonjoga kelt el.

A Dubai International Capital főnöke Szamír al-Anszari, aki már vezeti a Madame Tussauds Groupot és a Travelodge szállodaláncot, valamint egyharmadban birtokolja a London Eye nevű ultramodern óriáskereket is. A DIC a Dubai Holdings befektetőrészlege, az anyacég Mohammed bin Rasid al-Maktum sejk tulajdona.

Jelenleg az 51 százalékos részesedéssel bíró elnök, David Moores a Liverpool FC legfőbb tulajdonosa, de már beleegyezett az eladásba. Az biztosnak tűnik, hogy marad a klub élén, ha sikeres lesz a DIC „hatalomátvétele”, s ebben az esetben Rick Parry főigazgató sem távozik. A dubai konzorcium ugyanis nem kíván napi szinte foglalkozni a Vörösökkel.

A klub adósságát 80 millió fontra becsülik, ezt az új befektető állja, s a felépítendő stadion költségeit is figyelembe veszik a 450 milliós üzletnél. Angol szakértők szerint a Liverpool FC értéke jelenleg 170 millió font.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.14 22:50:47

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Klopp csapata 2–1-re nyert a későn ébredő Spurs ellen a Wembleyben.

2018.09.14 16:29:02

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Két nappal a vb-döntő előtt Pogbával chatelt, rengeteg ügyfele van a Premier League-ből.

2018.08.28 12:06:22

Angol labdarúgás MAROSI GERGELY

Ha ebben az idényben sem szerez nagy trófeát, az valószínűleg az állásába kerül, és edzői reputációja is megsínyli.

HIRDETÉS
HIRDETÉS