HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.10.03 11:30 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Bekeményít az angol szövetség

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) eltiltja vagy licencbevonással bünteti azokat az ügynököket, akik nem hajlandók együttműködni a Lord Stevens által vezetett vizsgáló bizottsággal a vesztegetési botrányként elhíresült, de egyelőre ingatag lábakon álló ügyben. A fegyelmi testület vezetője szerint akár az is szóba jöhet, hogy ellenőrzik a játékosközvetítők banki számláit, hogy ezzel is "elősegítsék" a kooperációt.

HIRDETÉS
Harry Redknapp (középen) bajba kerülhet
Harry Redknapp (középen) bajba kerülhet
Lord Stevens azt állítja, hogy 150 ügynökből csak 65 mondott igent a felszólításra, ezért kell bekeményíteni. A Scotland Yard korábbi főnyomozója 2004-től idén január 31-ig 25 egyesület 362 ügyletét vizsgálta meg, de a botrányban igazán érintett klubokat és személyeket csak a nyomozás lezárása után nevezi meg.

A botrányt vizsgáló testület vezetője szerint 8 klub 39 átigazolási ügye kapcsán merült fel törvénysértés gyanúja. A részletek kiderítése a következő két hónap feladata lesz. A közszolgálati BBC úgy tudja, hogy az esetek felében brit, míg a többi kontraktusnál külföldi labdarúgó ügye vált gyanússá.

Ha bármelyik kontraktus esetében kiderül, hogy valóban történt megvesztegetés, akkor Lord Stevens értesíti az FA-t, a Premier League-et működtető szövetséget és szükség esetén a rendőrséget.

„Mindent tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy kiderítsük az igazságot. Ezt megígérem. A sportág alapvető érdeke, hogy megelőzhessük ezeket a kétes ügyleteket, s visszaadjuk a közvélemény bizalmát” – jelentette ki Lord Stevens.

A BBC televíziós csatorna szeptember közepén vetített műsorában rejtett kamerás felvételeket mutatott be, ezek számos visszaélésre mutattak rá. Az ismert edzők közül Sam Allardyce (Bolton Wanderers) és Harry Redknapp neve merült fel nyilvánosan, de természetesen mindketten hevesen tagadták érintettségüket.
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.20 14:14:35

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Még a topcsapatok is erősíthetnek, megnéztük, kiket lehet megszerezni Dzsudzsákon kívül.

2018.08.19 00:40:06

Angol labdarúgás ŐRI B. PÉTER

ALAPVONAL Guardiola szerint: „Bielsa a világ legjobb edzője. Jelentéktelen, hogy hány címet szerzett munkássága során. Ennél sokkal többet számít az a felbecsülhetetlen hatás, amelyet a játékosaira és a kollégáira gyakorolt”.

2018.08.18 17:09:26

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Kiváló mérkőzésen az „ágyúsok” kétgólos hátrányból még felálltak, ám végül kapituláltak.

2018.08.16 22:34:46

Angol labdarúgás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL Az edzéseknél a legfeltűnőbb, hogy nagy hangsúlyt helyeznek az iskolázásra, »az elemek gyakorlása is olyan edzéstantárgy, amely csaknem mindennap műsoron van«.

2018.08.12 16:14:51

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Az Arsenal nem tudta megnehezíteni a bajnok dolgát • Sterling az 50. gólját szerezte a PL-ben.

HIRDETÉS
HIRDETÉS