PÁL SÁNDORnyomtatott 2006.08.12 12:55 Frissítve: 2011.07.26 00:02

José Mourinho kész váltani

A vasárnap délutáni Chelsea-Liverpool angol Szuperkupa-mérközéssel kezdetét veszi a 2006-2007-es idény. A nyáron igencsak megerősített, bajnoki címvédő londoniak portugál mestere egy új, támadóbb szellemű Chelsea-t ígér. José Mourinho már rögtön a szezon elején elhessegette azokat pletykákat, amelyek szerint a két világsztár, Michael Ballack és Frank Lampard ugyanazon posztért fog harcolni majd a középpályán.

Mourinho csapata a nyáron Sevcsenkóval és Ballackkal (képünkön) erősödött
Mourinho csapata a nyáron Sevcsenkóval és Ballackkal (képünkön) erősödött

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A portugál szakember kijelentette: az ő „támadógépezetében” az együttműködés tökéletes lesz a két klasszis között és nem tűr el tőlük semmiféle „marakodást”.

Az eddig sikereket (többek között a címvédést) hozó 4-5-1-es felállással kapcsolatba, az ahhoz foggal-körömmel ragaszkodó Mourinho kijelentette, hogy immár kész eltérni attól.

A szakember kijelentette, hogy ezentúl a korábbi eggyel eltérőben már két csatárral kezd majd a Chelsea. Mourinho az sem titkolta: a 30 millió fontba kerülő Andrij Sevcsenko mellett minden valószínűség szerint Didier Drogba kap majd helyet a kezdőcsapatban.

Na hiszen, aligha gondolta bárki is, hogy az ukrán aranylabdást a kispadra igazolták kiegészítő embernek, vagy éppen azt a Drogbát teszi takarékra Mourinho, akiben annyira bízik. És aki ezzel szemben igencsak nehezen kapta el a fonalat Angliában, játéka bizony mind a mai napig igencsak hullámzó.

Mourinho azt is elárulta, hogy minden bizonnyal a 4-4-2-es formációra fog váltani, amely kijelentésével viszont újabb találgatásokat ébreszthet védekező középpályása, posztján a világ egyik legjobb (ha nem a legjobb), világbajnok és világbajnoki ezüstérmes Claude Makelele jövőjével kapcsolatban.

A középpályán belül Lampard és Ballack helye biztos, ám Makelele játéka mellett számtalan szakmai érv szól.

Hogy más nem mondjunk, a francia légiós a Real Madridban is fontos szerepet töltött be védelem és a támadó szellemű középpályássor között, ám a madridi klubvezetők könnyű szívvel beáldozták a galaktikus erősítéseik kedvéért, a Chelsea pedig lecsapott rá.
2020.07.02 15:47:42

Angol labdarúgás B. Á.

Jobban kezdtek a vendégek, Szalahnak kapufája is volt, aztán belelendült a címvédő…

2020.07.01 20:49:16

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A Bajnokok Ligájáért hajtó Chelsea oda-vissza kikapott ebben az idényben a West Ham Unitedtől.

2020.06.30 20:23:24

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Három góllal három pontot szerzett a Brighton otthonában a BL-indulásért harcoló manchesteri csapat.

2020.06.27 22:57:25

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A második vonalba visszacsúszó női futballistákra még inkább rávetülhet a diadalmas férfiak árnyéka. Értük, a Klopp-gárda legfrissebb diadalát köszöntő városi parádén sem igen hullatnak majd könnyeket.

2020.06.26 20:28:49

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Liverpoolban pontosan tudják, mire kell büszkének lenniük.