SZŰCS ANDRÁSonline 2005.09.17 00:00 Frissítve: 2011.10.09 02:46

Vörös vasárnap az Anfielden

A hétvége csúcspontját jelentő Liverpool-Manchester United rangadó mindkét szereplője spanyolországi kirándulásból érkezik, e tényen kívül azonban akadnak különbségek. Egyvalami azonban biztos: két, eddig veretlen együttes csap össze holnap az Anfield Roadon.

Sárga lap? Bravó! Nielsen bíró elôbb figyelmeztetett, aztán elôhúzta a pirosat is Rooneynak, akit némelyek pszichológushoz küldenének
Sárga lap? Bravó! Nielsen bíró elôbb figyelmeztetett, aztán elôhúzta a pirosat is Rooneynak, akit némelyek pszichológushoz küldenének

A hétközi feladványok teljesítésében a Liverpool jutott előrébb: két, igen korai gólnak hála, legyűrte a Betist, méghozzá erőteljesen rotált csapattal. Hogy mást ne mondjunk: a kapitány, Steven Gerrard is a padon kezdett, s mellette ült két másik nagyágyú, Riise és Cissé is - igaz, később mindannyian beszálltak hosszabb-rövidebb időre.

Meglepő pozitívum volt viszont, hogy Florent Sinama-Pongolle kifejezetten jól játszott, ami a jelenlegi csatárínségben becsülendő fejlemény. Merthogy Fernando Morientes néhány hétig még biztosan csak a lelátón ücsöröghet, Neil Mellor is sérült, ahogy Harry Kewell is - ámbár ő inkább középpályás. Következésképp: a támadórészleg összetételét jótékony homály fedi. Az viszont kétségtelen, hogy bárki is kerül a frontvonalba, össze kell kapnia magát, elvégre a vörösök három forduló alatt egy gólt szereztek csupán.

Persze a jelenlegi helyzetet tekintve jobb ellenfél nem is érkezhetne a Mersey partjára: a Unitednél egy sor védő hiányzik. A legújabb ember a listán Gabriel Heinze, aki Jan Kromkamppal akadt össze szerda éjjel, majd a földet érés után rémisztő üvöltés közepette a térdét fogta. Ismerve az argentin stílusát és fizikumát, sejthető volt a baj, amelyet Sir Alex Ferguson elsőre nem minősített súlyosnak.

Sajnos nem lett igaza. A részletes vizsgálódások utáni diagnózis keresztszalag-szakadás, tehát jó, ha Heinze még ebben az évadban pályára léphet. Azaz csak a világbajnokság lehet a célja. A balhátvéd mellett a vezér, Roy Keane sem játszik, így erősen megrostált kerettel készül a United. A most említett két kieső helyett Kieran Richardson és Alan Smith lép a gyepre - Wayne Rooneyval egyetemben.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Premier League-t?

Írja be az itt látható számot!
A forrófejű tini megint kihúzta a gyufát, Kim Milton Nielsen látványos megtapsolása nemcsak az egyértelmű piros lapot vonta maga után, hanem vég nélküli szidalmakat is. Gordon Taylor, a futballisták szakszervezetének elnöke például pszichológushoz küldené a csatárt.

"Nézzék, itt van egy hatalmas tehetség az orrunk előtt, és nem lenne jó, ha elveszítenénk csak azért, mert nem tud viselkedni. Mindenki reméli, hogy az edzője és a csapattársai elég tanácsot adnak neki ahhoz, hogy lehiggadjon és belássa, az ilyen temperamentum inkább árt, mint használ. Manapság már sok sportoló jár szakemberhez, hogy kezelni tudja a nehéz szituációkat. Tudunk segíteni" - hangzott Taylor aggódó monológja.

Már a főnök, Ferguson sem bírta cérnával, ő is imádkozik, hogy potenciális csodafegyvere felnőjön végre - ez nagy változás ahhoz képest, hogy Rooney nemrégi, északírek elleni randalírozását még azzal védte, hogy őt legalább érdekelte a meccs - szemben a válogatottbeli csapattársaival.

Egy szó, mint száz: a BL-ben várható eltiltás következtében a bajnokságban bizonyosan nem pihen a "köpcös nyolcas". A játéktudására szükség is lenne, mert az MU a biztató kezdés után erőteljesen visszaesett, és ugyanolyan tüneteket mutatott, mint az előző szezon rosszabb napjain. Márpedig holnap ez visszaüthet.
2020.05.18 22:55:07

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A rászakadt jólét és luxus torzíthatja az egyéniségét.

2020.05.09 11:13:39

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Liverpoollal megnyerte a BL-t és a klubvilágbajnokságot, alanyi jogon az Afrika legjobbjának járó díjat.

2020.05.08 23:22:52

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elegendő indok-e, hogy cirkusz kell a négy fal közé zárt, egyre fáradó népnek?

2020.04.28 20:50:49

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Newcastle egy csapásra a legtehetősebb futballklubbá léphet elő a Premier League-ben, hiszen a szaúdi befektetési társaság vagyonát 320 milliárd dollárra becsülik.

2020.04.23 12:24:06

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Liverpool menedzsere hasznosan tölti az idejét: segít a háztartásban, filmeket néz és fut.