nemzetisport.huonline 2004.06.13 21:33 Frissítve: 2017.01.02 12:59

Valerón jött, látott és gól lőtt

Kétséges, ha Inaki Sáez szövetségi kapitány nem küldi pályára Juan Carlos Valerónt, vajon a spanyoloknak a meccs végéig sikerül-e legalább egy helyzetet értékesíteniük.

Valerón még egy percet sem töltött a pályán, amikor eldöntötte a Spanyolország–Oroszország mérkôzést
Valerón még egy percet sem töltött a pályán, amikor eldöntötte a Spanyolország–Oroszország mérkôzést
Az el-eltünedező Raúl és a kissé dekoncentrált Morientes vezérletével eladdig mindent elpuskáztak, mire a Deportivo "esze" első megmozdulásából bevette Ovcsinnyikov kapuját. Továbbá ugyancsak kérdés, ha Sáez mester botor módon tényleg elmulasztja a cserét, vajon honfitársai megbocsátották volna-e neki valaha is a hibát.A spanyol sajtó ugyanis – a köz többségének véleményét képviselve – pontosan amiatt sápítozott a találkozó előtt, hogy Valerón nincs a kezdőben, így hiányzik az együttesből egy klasszikus szervező futballista. Más kérdés, hogy most, amikor a galíciai kedvenc végre beállhatott, már fogytán volt az idő, így nem kezdhetett a szervezéssel foglalatoskodni, hanem mindjárt maga döntötte el a három pont sorsát.

Juan Carlos Valerón Santana

Született: 1975. június 17., Las Palmas
Állampolgársága: spanyol
Posztja: középpályás
Magassága/testsúlya: 180 cm/72 kg
Válogatott mérkôzéseinek/góljainak száma: 40/4
Eddigi klubjai: Las Palmas (1996–97), Mallorca (1997–98), Atlético Madrid (1998–2000), Deportivo La Coruna (2000–)
Legnagyobb sikerei: Spanyol Kupa-gyôztes (2002), Spanyol Szuperkupa-gyôztes (2002), U21-es Európa-bajnok (1997)
Ő maga persze nem a saját szerepét igyekszik előtérbe tolni: "Az első harminc percben a csapat hihetetlenül keményen dolgozott. Aztán az oroszok feljöttek, fizikailag egy időre fölénk is nőttek, de mi intelligensebben játszottunk" – mutatott rá.
Sáez legközelebb talán az első perctől szerepelteti majd, elvégre elégedettnek mutatkozott Valerón teljesítményével. "Morientes nem igazán találta a helyét, ezért Raúlt akartam feljebb küldeni. Ehhez szükségünk volt valakire, aki ki tudja szolgálni jó átadásokkal. Valerón élt a lehetőséggel, pontosan ezt várom el a hozzá hasonló kaliberű labdarúgóktól" – jegyezte meg a kapitány.
Valerón a Kanári-szigeteken, Las Palmasban született, és ott is kezdett focizni. Azt mondhatjuk, szépen végigjárta a szamárlétrát. A harmadik ligában kezdte, s amikor a gárda egy osztállyal feljebb lépett, ott is játszott egy idényt. Következett az élvonal, az újonc Mallorcával, amellyel a szenzációszámba menő hatodik helyen végzett – nem véletlen, hogy a következő évadot már egy igazi nagycsapatban kezdhette.

Az viszont kifejezett balszerencse, hogy annak a bizonyos nagycsapatnak, a hírneves Atlético Madridnak éppen csapnivalóan ment a sora, 2000-ben ki is esett a Primera Divisiónból. Szerencsére a Deportivo vezetői szemfülesek voltak, nem hagyták elkallódni az akkor már válogatott tehetséget. Immár négy éve rúgja a labdát a Riazorban, tömi labdákkal Diego Tristánt, Luquét, Walter Pandianit – és már két klubtrófeát is a kezébe foghatott.
Egyetlen válogatott sikerét az U21-es együttessel érte el, akkor – hét esztendeje – Európa legjobbjává koronázták. Most ugyanerre hajt a felnőtteknél.
2019.05.19 23:39:01

Angol labdarúgás K. T. I.

Karizmáját politikusi pályára lépő apjától, emberszeretetét az anyjától örökölte a Man. City búcsúzó kapitánya.

2019.05.19 22:57:15

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Sajátos játékaként a sorsnak éppen akkor kapott erőre a hajdani (futball)világbirodalom, s gyűrte maga alá földrészünket, amikor az Egyesült Királyság éppen kifelé brexitelget – már a maga módján… – az egyesült Európából.

2019.05.18 17:45:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A bajnokság és a Ligakupa után az FA-kupában sem lehetett megállítani Pep Guardiola csapatát.

2019.05.13 14:26:34

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Tottenham elleni BL-kiesésre az egész idény rámehetett volna, aztán jött a klubelnök.

2019.05.12 14:41:29

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Brighton még vezetett is, de simán alulmaradt; a Pool 97 pontja sem volt elég az elsőséghez.