Videó: „Ez igen!” – Kobe Bryant is meghajolt Nowitzki előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.28. 10:20
Dirk Nowitzki két másodperccel a vége előtt döntötte el a Los Angeles Lakers–Dallas Mavericks (90–92) kosárlabda-mérkőzést az NBA-ben. A Lakers sztárja, a sérült Kobe Bryant elismerően reagált a győztes találatra.



Los Angeles Lakers–Dallas Mavericks 90–92

Nowitzki nyerte meg. Gyenge színvonalat hozott az összecsapás, egyik fél sem találta igazán a játékát és nem volt nagy rohanás – ez inkább a Lakersnek kedvezett, a hazaiak fiataljai aktívabbak voltak a Mavs rutinosabb játékosainál. Szorosan alakult az utolsó negyed, Nowitzki kosarára Clarkson válaszolt, majd üres dobásokat hibázott mindkét fél – 13 másodperccel a vége előtt Lou Williams támadófaultja után jöhetett a Mavs. Nowitzki (5/14 mezőnyből) ezt megbüntette, két másodperc volt az órán, amikor elsüllyesztette a győztes dobást, és ezzel megnyerte a meccset csapatának. A német erőcsatár egyébként faultgondjai miatt keveset tudott csak pályán lenni, de a negyedik negyedben beszórt nyolc pontja, közte a győztes duplával végül eldöntötte a derbit.

Bryant pihent. A Lakers sztárja vállsérülése miatt nem lépett pályára, így nem játszhatott még egyszer Nowitzki ellen – csapata nem produkált jó estét nélküle, Clarkson és Randle ugyan megtette a magáét, de összességében nagyon gyenge támadójátékot mutattak be a hazaiak. Védekezésben ugyan megvolt az intenzitásuk ahhoz, hogy ne engedjenek könnyű kosarakat az enervált Dallasnak és tartsák a lépést, de az utolsó pillanatokban hiányzott egy hidegvérű klasszis – sorozatban hetedik vereségükkel már csak másfél meccsel előzik meg a Philly-t a liga utolsó helyéért folytatott „küzdelemben”.

A Lakers legjobb dobói: Clarkson 18/6, Randle 16, L. Williams 14/3

A Mavericks legjobb dobói: Barea 18, Parsons 17/6, Nowitzki 13

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik