NHL: újra nyert és ezzel klubcsúcsot állított be a Dallas Stars

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.12.07. 08:39
null
Klubrekord Dallasban (Fotó: Getty Images)
A Dallas Stars 4–1-re nyert otthon az Arizona Coyotes ellen, ezzel klubcsúcsát beállítva sorozatban a hetedik sikerét aratta az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). 

 

A texasi gárda egy másik sorozatot is épít: saját közönsége előtt ez volt az egymást követő nyolcadik sikere – ez holtversenyben a második leghosszabb széria az egyesület történetében, a rekordot még a jogelőd Minnesota North Stars tartja zsinórban 11 hazai győzelemmel.

A Pittsburgh Penguins úgy nyert 6–1-re a liga új csapatának, a Seattle Krakennek az otthonában, hogy első négy lövéséből három gólt szerzett. Jake Guentzel két góllal és egy gólpasszal segítette az együttest, ezzel sorozatban a 13. mérkőzésén iratkozott fel a pontszerzők közé, ez jelenleg a leghosszabb aktív széria az NHL-ben.

Győzelemmel mutatkozott be a Vancouver Canucks kispadján Bruce Boudreau, együttese 4–0-ra nyert otthon a Los Angeles Kings ellen, a kapus Thatcher Demko 31 védéssel zárt.

A játéknap gólokban leggazdagabb meccsén a Colorado Avalanche 7–5-re nyert a Philadelphia Flyers vendégeként, utóbbi sorozatban a kilencedik vereségét szenvedte el. A Flyers vasárnap a címvédő Tampa Bay Lightningtól is hét gólt kapott; 1993 óta először fordult elő a gárdával, hogy egymást követő két mérkőzésen legalább hétszer kapitulált.

JÉGKORONG
NHL,
ALAPSZAKASZ

Dallas Stars–Arizona Coyotes 4–1
New Jersey Devils–Ottawa Senators 2–3 – szétlövés után
Philadelphia Flyers–Colorado Avalanche 5–7
Washington Capitals–Anaheim Ducks 4–3 – szétlövés után
Vancouver Canucks–Los Angeles Kings 4–0
Seattle Kraken–Pittsburgh Penguins 1–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik