NHL: újra nyert a Tampa Bay, megvan Stamkos 500. pontja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.13. 07:35
null
Steven Stamkos: Belőttem – kiírják? (Fotó: Reuters)
A Tampa Bay Lightning a harmadik mérkőzését is megnyerte az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) – keddre virradóra a Boston Bruins volt az áldozat idegenben (6–3).

 

Brian Boyle két gólt szerzett a Tampa Bay soraiban, rajta kívül betalált Ondrej Palat, Jonathan Drouin, Valtteri Filppula és Steven Stamkos is. Utóbbi jubilált: 3–3-nál ütött, csapata győzelmét megalapozó emberelőnyös góljával NHL-karrierje 500. pontját érte el.

A Vancouver a legutóbbi tucatnyi összecsapásukon csupán harmadszor győzte le az Anaheimet, de a mostani sikerrel elrontotta a „kacsák” hazai idénynyitóját. A rendes játékidőben Adam Cracknell, a döntést meghozó szétlövésben Radim Vrbata és Alex Burrows talált be a hazai kapuba.

A Philadelphia a 31 védést bemutató Michal Neuvirth vezérletével, Brayden Schenn góljával szerezte meg első győzelmét a szezonban (1–0 a Florida ellen).

Az eddig veretlen Winnipeget fogadó New York Islanders is behúzta az első strigulát a győzelmek rovatába, méghozzá az emberelőnyös gólja mellett két asszisztot is jegyző John Tavares főszereplésével.

Első győzelmét aratta a Buffalo is, és ehhez egyéni akcióból szerzett góllal járult hozzá a nyári draft második választottja, a mindössze 18 esztendős center, Jack Eichel.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Tampa Bay Lightning 3–6 (2–2, 1–2, 0–2)
New York Islanders–Winnipeg Jets 4–2 (1–0, 2–1, 1–1)
Buffalo Sabres–Columbus Blue Jackets 4–2 (0–0, 1–0, 3–2)
Philadelphia Flyers–Florida Panthers 1–0 (1–0, 0–0, 0–0)
Anaheim Ducks–Vancouver Canucks 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–0, 0–1) – szétlövés után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik