NHL: története leghosszabb pontszériáját futja a ligaelső

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.20. 07:35
null
Munkában Pekka Rinne, a Nashville kapusa (Fotó: nhl.com)
Továbbra is ellenállhatatlanul nyomul a Nashville Predators: a liga pillanatnyilag legjobb mutatójú csapata 4–0-ra győzött a Buffalo Sabres vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) hétfői játéknapján.

 

Mike Fisher, Ryan Johansen, Filip Forsberg és Ryan Hartman ütötte a Nashville góljait, míg Pekka Rinne 35 védéssel alapozta meg idénybeli nyolcadik shutoutját, ezzel vezeti a ligarangsort. A Predators sorozatban a 15. mérkőzésén szerzett pontot, ez klubcsúcs.

A Columbus sorozatban a nyolcadik győzelmét aratta, Cam Atkinson a hosszabbítás harmadik percében ütötte a győztes gólt a Boston ellen. Ráadásban nyert a Los Angeles is: Dustin Brown a rendes játékidő utolsó percében egyenlített a Minnesota ellen, Jeff Carter 34 másodperccel a hosszabbítás vége előtt ütötte a döntő gólt – ez volt a második találata a meccsen.

Roberto Luongo 28 védéses shutouttal teremtett hátteret a Florida idegenbeli sikeréhez, míg a játéknap egyetlen hazai győzelmét arató Arizona Oliver Ekman-Larsson és Max Domi két-két góljával fékezte le a wild cardért versenyt futó Calgaryt.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Columbus Blue Jackets 4–5 (0–1, 3–1, 1–2, 0–1) – h. u.
Buffalo Sabres–Nashville Predators 0–4 (0–0, 0–2, 0–2)
Montreal Canadiens–Florida Panthers 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)
Minnesota Wild–Los Angeles Kings 3–4 (0–1, 2–1, 1–1, 0–1) – h. u.
Arizona Coyotes–Calgary Flames 5–2 (0–0, 2–2, 3–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik