NHL: szétlövéses meccsek, ismét kikapott a Canadiens

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.06. 07:31
null
Marián Gáborík (12) két góllal vette ki a részét a Kings sikeréből (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság legutóbbi játéknapja szinte kivétel nélkül szoros meccseket hozott, három találkozó is csak szétlövésben dőlt el. A Calgary Bostonban, a Dallas a Florida vendégeként, míg az Arizona a Vancouver, a Los Angeles a Montreal ellen tudott így nyerni. A Canadiens annak ellenére vezeti a Keleti főcsoportot, hogy egymás után harmadszor kapott ki. A New York Islandersszel szemben otthon alulmaradó Nashville sorozatban öt vereségnél jár.   



Alekszandr Ovecskin hiányában kellett pályára lépnie a Capitalsnak a Wild ellen, az orosz klasszist sérülése miatt ugyanis pihenőre kötelezte a fővárosi csapat orvosi stábja. A támadónak ezzel 96 mérkőzéses sorozata szakadt meg.

A 29 éves zseni hiánya meg is látszott a gárdán, amely végül hazai jégen szenvedett 2–1-es vereséget. Jobban kezdte a mérkőzést a Washington, hiszen Curtis Glencross emberelőnyös bombájával vezetést szerzett (1–0), ám a folytatásban már nem tudott hozzászólni az eredmény alakulásához. Gól nélküli második harmad után az utolsó húsz percben Jason Pominville szerezte meg szezonbeli 14. és 15. találatát, így 2–1-re fordított a Minnesota.

Elképesztő formában a Wild, legutóbbi 16 összecsapásából ugyanis 13-at megnyert.

Izgalmakban bővelkedő csatát vívott egymással a címvédő Los Angeles Kings és a Montreal Canadiens. Simának indult a találkozó, mivel az első harmadban Marián Gáborík emberelőnyös, majd Jeff Carter centerezésből szerzett góljával 2–0-ra elhúzott a Kings, ám a második játékrészben Tom Gilbert és Brendan Gallagher találatával 2–2-re egyenlített a Montreal.

A harmadik harmadban aztán Max Pacioretty révén megszerezte a vezetést a vendég Canadiens (3–2), és 12 percen át meg is tudta tartani azt, ám az utolsó percben, a kapus nélkül, hat hokissal – ráadásul emberelőnyben – rohamozó LA egyenlített, Gáborík másodszorra is villant, és begyötört korongjával 3–3-ra módosította az állást.

A hosszabbításban aztán nem bírtak egymással a felek, így a döntés a szétlövésre maradt. A negyedik párosig egyenlő volt az állás, ám ekkor jött Kopitar, aki rávezetése után kicsipkézte a jobb felsőt, a montreali Lars Eller ezzel szemben hibázott, így végül a címvédő Kings nyerte az összecsapást 4–3-ra és begyűjtötte a két pontot.

NHL
ALAPASZAKASZ

Boston Bruins–Calgary Flames 3–4 – szétlövéssel
Philadelphia Flyers
–St. Louis Blues 3–1
Washington Capitals–Minnesota Wild 1–2
Florida Panthers–Dallas Stars 3–4 – szétlövéssel
Tampa Bay Lightning
–Toronto Maple Leafs 4–2
Nashville Predators–New York Islanders 3–4
Arizona Coyotes
–Vancouver Canucks 3–2 – szétlövéssel
Los Angeles Kings
–Montreal Canadiens 4–3 – szétlövésssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik