NHL: svájci klub játékosaként lett draftelső az amerikai

Vágólapra másolva!
2016.06.25. 06:52
A Toronto Maple Leafs az eddig a svájci Zürich Lionsban légióskodó amerikai Auston Matthewst választotta ki az NHL játékosbörzéjének első választásával. A draft első négy választottjából három európai klubból érkezik, az első ötből három játékos finn.

A 18 éves Matthews az oroszországi hoki-vb legjobb amerikai csatára volt, igaz, a magyarok elleni 5–1-es győzelem során nem volt eredményes.

A második helyen elkelő finn Patrik Laine a vb legjobb játékosa lett, a magyarok elleni 3–0-ból egy gólpasszal vette ki a részét. A vb-ezüstérmes Winnipegben folytatja.

A draft legnagyobb meglepetése volt, hogy a harmadik választással nem a másik finn csodagyereket, Jesse Puljujarvit (az U18-as vb-n 17 ponttal zárt, ennyit ért el egykor Wayne Gretzky és Eric Lindros is, náluk csak Jaromír Jágr volt jobb), hanem a kanadai Pierre-Luc Dubois-t vitte el a Columbus.

Puljujarvi (aki Lainehez hasonlóan a finn elitligából kerül az NHL-be) így az Edmonton ölébe hullt. Az ötödik helyen is egy finn kelt el, Olli Juolevi Vancouverben folytatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik