NHL: sikert ért a ritkán látható parádés kapusteljesítmény

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.20. 07:52
null
John Gibson fantasztikus napot fogott ki (Fotó: nhl.com)
John Gibson kereken 50 védéssel támasztotta meg csapatát, az Anaheim Ducks győzött is 3–2-re a Florida Panthers ellen hazai jégen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) vasárnapi játéknapján.

 

John Gibson mind a 12 olyan NHL-mérkőzését megnyerte, amelyiken legalább 36 lövést védett – a mostani volt a negyedik legalább 40-es meccse.

Rickard Rakell és Brandon Montour emberelőnyös találattal, Josh Manson „sima” góllal, míg Corey Perry két assziszttal vette ki a részét a sikerből. Az Anaheim hármat megnyert a legutóbbi négy mérkőzéséből, előtte négyes vereségszériában vesztegelt.

A 20 védést bemutató Henrik Lundqvist idénybeli második, NHL-karrierje 63. shutoutjával tartotta érintetlenül a New York Rangers kapuját, Kevin Hayes, Michael Grabner és Mika Zibanejad gólja pedig meghozta az egymást követő hatodik hazai győzelmet.

A Vegas Golden Knights már sorozatban a hetedik hazai meccsét nyerte meg – második „újoncként” épített ilyen remek sorozatot az NHL-ben –, William Karlsson már az első harmadban duplázott, közben beköszönt Cody Eakin, majd később Alex Tuch is a tabellán már csak egy ponttal előrébb tartó Los Angelesnek.

A Colorado 1–3-ra állt hét perccel az alapjátékidő vége előtt Detroitban, de sikerült egyenlítenie, és a hosszabbításban Nathan MacKinnon a győztes gólt is bevágta.

Teuvo Teravainen két gólt ütött, egyet előkészített, Sebastian Aho egyet szerzett, kettőt előkészített, Cam Ward 27-et védett, a Carolina az ő vezérletükkel verte 4–2-re a New York Islanderst.

NHL, ALAPSZAKASZ
Carolina Hurricanes–New York Islanders 4–2
(3–1, 1–0, 0–1)
Detroit Red Wings–Colorado Avalanche 3–4 (1–1, 1–0, 1–2, 0–1) – h. u.
New York Rangers–Ottawa Senators 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)
Anaheim Ducks–Florida Panthers 3–2 (1–0, 1–1, 1–1)
Vegas Golden Knights–Los Angeles Kings 4–2 (3–0, 0–1, 1–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik