NHL: ritka parádésan mutatkozik be az orosz légiós

Vágólapra másolva!
2020.02.10. 07:43
null
Igor Sesztjorkin kapuja sokszor forgott veszélyben (Fotó: nhl.com)
Igor Sesztyorkin kapus vezérletével a New York Rangers 4–1-re legyőzte vendégét, a Los Angeles Kingst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) vasárnapi játéknapján.

 

Igor Sesztyorkin 42 lövést hárított, és ezzel nagyon szűk társaságba került be. Ez volt a 24 éves orosz légiós rövidke, eddig mindössze hat meccset – benne öt győzelmet – számláló NHL-pályafutásának második legalább negyvenvédéses meccse; rajta kívül csupán három kapus kezdett ilyen parádésan a ligában a legutóbbi 65 évben: Ken Dryden (1971), Roberto Luongo (1999) és James Reimer (2011).

Kitett magáért a sereghajtó Detroit is, amely meglepetésre megszakította a listavezető Boston hat mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatát. A harmadik harmad közepén még 1–1 volt az állás, majd Andreas Athanasiou duplája döntötte el a találkozót: a 25 éves szélső a 48. percben emberelőnyben szerzett gólt, a 60. percben pedig az üres kapuba talált be. A detroiti kapus, Jonathan Bernier 39 védéssel járult hozza a győzelemhez, míg Brendan Perlini szezonbeli 31. fellépésén először volt eredményes. A Red Wings az előző 12 mérkőzését tekintve harmadszor szerzett pontot, de csak először nyert a rendes játékidőben.

Az Anaheim a 12. percben már 3–0-ra vezetett Buffalóban, előnye pedig úgy is kitartott a végéig, hogy Troy Terry kihagyott egy büntetőt, majd a Sabres a 32. percre egygólosra csökkentette hátrányát. A Ducks sorozatban ötödször játszott vendégként, és mindegyik találkozón szerzett pontot, illetve harmadszor nyert.

A Colorado egymást követő negyedik meccsén győzött idegenben, ezúttal 3–2-re győzte le a Minnesotát.

A Chicago hiába vezetett 2–0-ra, majd az 50. percig 2–1-re, a házigazda Winnipeg a záró tíz percben négy gólt szerzett – az utolsó kettőt üres kapuba –, így fordított. A Jets sorozatban ötödik mérkőzésén szerzett pontot, ezeken negyedszer bizonyult jobbnak ellenfelénél. A Blackhawks winnipegi születésű, 31 éves csapatkapitánya, Jonathan Toews a 15. másodpercben gólpasszt adott, így megszerezte a 800. pontját a ligában.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Rangers–Los Angeles Kings 4–1
Winnipeg Jets–Chicago Blackhawks 5–2
Minnesota Wild–Colorado Avalanche 2–3
Buffalo Sabres–Anaheim Ducks 2–3
Detroit Red Wings–Boston Bruins 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik