NHL: remekeltek a csatárok, szórták a mesterhármasokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.15. 07:36
null
Az egyik mesterhármas-tulajdonos, a nashville-i James Neal (jobbra) fogadja a gratulációt Ryan Johansentől (Fotó: Reuters)
Az élete első NHL-mesterhármasát elérő Jakob Silfverberg vezérletével az Anaheim Ducks kiütéses, 7–1-es győzelmet aratott a New Jersey Devils ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga hétfői játéknapján. Michael Frolík (Calgary) és James Neal (Nashville) ugyancsak három góllal járult hozzá csapata sikeréhez.

 

A New Jersey kaliforniai túrája hétfőig remekül alakult (győzelem a San Jose és a Los Angeles ellen), csakhogy az Anaheim megint kifogott rajta – sorozatban ötödször. A mesterhármast elérő Jakob Silfverberg mellett Ryan Kesler, Andrew Cogliano, Corey Perry és Nick Ritchie is a kapuba talált – Perrynek ez már a 29. gólja volt az idényben.

Az anaheimiek a szép diadal ellenére sem tudtak közelebb kerülni az őket két ponttal megelőző Los Angeles Kingshez, ugyanis a Csendes-óceáni csoportot vezető regionális rivális nem akármilyen tort ült a Chicago Blackhawks jegén. A kiváló formában lévő Kings öt gólt vágott, míg az utóbbi hetekben kínlódó Blackhawks – hat emberfórt elpackázva – egyet sem.

Ebből is következik, hogy az est egyik hősének a 32 védést bemutató Jonathan Quick bizonyult. A Los Angeles-i kapusnak ez volt a 41. shutoutja alapszakaszbeli mérkőzésen, ezzel megelőzte John Vanbiesbrouckot és Frank Brimseket – most már neki van a legtöbb, kapott gól nélküli meccse az Egyesült Államokban született NHL-kapusok közül.

A Florida két góllal vezetett a harmadik harmad derekán, nagyon érett a New York Islanders sorozatban harmadik veresége is, csakhogy következett a fordulat: Kyle Okposo és Josh Bailey két perc alatt egyenlített, majd 1:39-cel a végső dudaszó előtt Cal Clutterbuck feltette a koronát a fordítási hadműveletre.

A Calgary tizenegy gólos csatában vetett véget a St. Louis hatos győzelmi szériájának. Michael Frolík három gólt ütött – kettőt emberhátrányban, egyet üres kapuba –, Sean Monahan kettőt, míg Dougie Hamilton és Johnny Gaudreau fejenként három gólt készített elő, Joni Ortio pedig 31 védést tett be a közösbe.

Az Edmonton kétszer is vezetett, mégsem jutott ponthoz a Nashville ellen, ami elsősorban James Neal munkásságának következménye – a jobbszélső két villámgyors egyenlítés után a harmadik harmadban a győztes gólt is bevágta. A Predators csöppnyi megtorpanás után újra pontot szerzett – a legutóbbi 16 meccsén 15. alkalommal.

Kezd belelendülni Marko Dano: a nemrégiben Chicagóból megszerzett szlovák játékos két góllal és egy assziszttal vette ki a részét a Winnipeg vancouveri győzelméből. Nem maradt el a szokásos Mark Scheifele-gól sem, a kanadai csatár sorozatban a nyolcadik meccsén szerzett pontot (nyolc gól, négy assziszt).

NHL, ALAPSZAKASZ
Anaheim Ducks–New Jersey Devils 7–1
Chicago Blackhawks–Los Angeles Kings 0–5
New York Islanders
–Florida Panthers 3–2
Calgary Flames–St. Louis Blues 7–4
Edmonton Oilers–Nashville Predators 2–3
Vancouver Canucks–Winnipeg Jets 2–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik