NHL: Ovecskin valószínűleg nem így tervezte a gólörömöt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.02. 07:08
A Washington Capitals 4–0-ra nyert hazai pályán a Toronto Maple Leafs ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) vasárnapi játéknapján.

Alekszandr Ovecskin az idénybeli 40. góljával már 33 másodperc elteltével megszerezte a vezetést a Washingtonnak, majd a palánknak ütközés után hanyatt esett ünneplés közben. Az orosz klasszis a második harmadban is betalált, Braden Holtby pedig 32 védéssel járult hozzá a fővárosiak 4–0-s győzelméhez.

OVECSKINNEK ELÉG VOLT 33 MÁSODPERC

A Florida Panthers egy végig szoros találkozón 4–3-ra nyert a Tampa Bay ellen. Hét gól is esett a meccsen, egy azonban igazán különlegesre sikeredett, Jaromir Jágr ugyanis NHL-pályafutása 717. találatát szerezte, ezzel pedig beérte Phil Espositót, és már ötödik az örökranglistán. Jágr elõtt a sorban már csak Wayne Gretzky (894 gól), Gordie Howe (801), Brett Hull (741) és Marcel Dionne (731) áll.

A címvédő Los Angeles tovább bukdácsol, a Kings most a Winnipeggel nem bírt. Az Andrew Ladd vezette Jets ezzel a sikerrel hatalmas lépést tett a Nyugati konferenciában az első Wild Card-hely megszerzése felé, előnye három pont a Minnesota előtt.

A második harmadban már két góllal vezetett a Vancouver Canucks a St. Louis Blouis ellen, a vendégek azonban az utolsó játékrészben összeszedték magukat és hosszabbításra mentették a meccset. Az előnyét „elajándékozó” Canucks végül szétlövéssel nyerni tudott, miután a találkozón nem épp élete formájában védő Eddie Lack megfogta T.J. Oshie gyenge löketét.

NHL, ALAPSZAKASZ
Winnipeg Jets
–Los Angeles Kings 5–2
Florida Panthers–Tampa Bay Lightning 4–3
Pittsburgh Penguins–Columbus Blue Jackets 5–3
Washington Capitals–Toronto Maple Leafs 4–0
Dallas Stars–Anaheim Ducks 1–3
Vancouver Canucks–St. Louis Blues 6–5 – szétlövéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik