NHL: Ovecskin szédületes, megint ontotta a gólokat

MTI, K. Zs.MTI, K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.02.05. 07:57
null
Alekszandr Ovecskin (Fotó: ESPN Twitter)
A remek formában játszó Alekszandr Ovecskin klasszikus mesterhármasára építve a Washington Capitals hazai jégen 4–2-re legyőzte a Los Angeles Kings legénységét az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján.

 

Alekszandr Ovecskin az NHL-karrierje 27. háromgólos meccsén van túl: január 13. óta háromszor triplázott, az azóta lejátszott hét meccsén 14 gólt szerzett – ebben az időszakban más legfeljebb hétig jutott a tengerentúli ligában.

A három gólját nem egészen öt perc leforgása alatt, a harmadik harmad második felében ütő rutinos orosz gólgyáros 40 gólnál jár ebben a szezonban, és már csak kettő hiányzik neki ahhoz, hogy karrierje alapszakaszi termését 700-ra kerekítse.

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK

• A Boston 4–0-ra legyőzte a vendég Vancouvert, a hazai együttesben a finn kapus, Tuukka Rask 25 védéssel zárt hibátlanul, a Bruins sorozatban a negyedik győzelmét aratta.

• Az ausztriai születésű, de svéd válogatott André Burakovsky egy góllal és három gólpasszal segítette a Coloradót, amely 6–1-re nyert Buffalóban. Az Avalanche legutóbbi öt mérkőzésén negyedszer bizonyult jobbnak ellenfelénél.

• Hiába vezetett otthon 3–0-ra a New Jersey, a Montreal fordított, majd szétlövés után jobbnak bizonyult. A rávezetés során öt játékos közül csak egy volt sikeres, a Devils korábbi, a Canadiens jelenlegi orosz klasszisa, Ilja Kovalcsuk.

• Zach Werenski a hosszabbítás második percének végén szerezte Columbusban a mérkőzés egyetlen találatát, amellyel a hazaiak legyőzték a Floridát. A Blue Jackets lett kapusa, Elvis Merzlikins 32 lövést hatástalanítva zárt, csapata sorozatban a kilencedik mérkőzésén szerzett pontot, ezeken nyolcszor győzött.

• A címvédő St. Louis 6–3-ra kerekedett a vendég Carolina fölé, a Bluesban Brayden Schenn és Zach Sanford is kétszer volt eredményes.

• A 40 éves Joe Thornton a liga történetének 14. játékosaként érte el az 1500 pontos álomhatárt, miután két gólt készített elő a Calgary ellen. Csapata, a San Jose 3–1-re nyerte a meccset.

• Az Arizona 3–0-ra legyőzte a vendég Edmontont, így megszakadt öt mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozata. A hazaiak kapujában a finn Antti Raanta 30 lövést védve zárt hibátlanul.

NHL, ALAPSZAKASZ
Washington Capitals–
Los Angeles Kings 4–2
Boston Bruins–Vancouver Canucks 4–0
Buffalo Sabres–Colorado Avalanche 1–6
Columbus Blue Jackets–Florida Panthers 1–0, hosszabbítás után
New Jersey Devils–Montreal Canadiens 4–5, szétlövés után
New York Islanders–Dallas Stars 4–3, hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning–Vegas Golden Knights 4–2
Ottawa Senators–Anaheim Ducks 2–3, szétlövés után
Minnesota Wild–Chicago Blackhawks 3–2, hosszabbítás után
St. Louis Blues–Carolina Hurricanes 6–3
Winnipeg Jets–Nashville Predators 1–2, hosszabbítás után
Arizona Coyotes–Edmonton Oilers 3–0
Calgary Flames–San José Sharks 1–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik