NHL: Ovecskin csak később tárgyalna a folytatásról

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.25. 21:38
null
Ovecskin egyelőre nem akar a szerződéshosszabbítással foglalkozni (Fotó: AFP)
Csak a várhatóan novemberi edzőtábor alatt szeretne a szerződéshosszabbításról tárgyalni  Alekszandr Ovecskin klubjával, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Washington Capitalsszal.

Az orosz sztár, aki szeptember 17-én lesz 35 esztendős, jelezte Brian MacLellen főigazgatónak, hogy most szeretné kipihenni az elmúlt hónapok fáradalmait, és erőt gyűjteni a következő idényre, amely várhatóan csak decemberben rajtol. A 2019–20-as évad még mindig tart, a koronavírus-járvány miatti csúszás következtében most a főcsoport-elődöntők zajlanak, a Washington pedig a keleti negyeddöntőben múlt héten búcsúzott.

Az NHL beszámolója szerint MacLellan jelezte, a felek tartják a kapcsolatot, ugyanakkor a 2020–21-es idényt felvezető edzőtáborba visszatérve folytatják az egyeztetéseket.

Afővárosiakkal 2018-ban Stanley Kupa-győztes Ovecskin 2008-ban kötött 13 éves, 124 millió dolláros szerződést, amely ha jövőre lejár, akkor szabadon igazolhatóvá válik.

A kiválóság hazája válogatottjával háromszor nyert világbajnokságot és nyolcszoros gólkirály az NHL-ben. A mostani rájátszásban nyolc mérkőzésen négy gólt ütött és adott egy gólpasszt, az alapszakaszban, amely a pandémia miatt március 12-én félbeszakadt, 48-szor volt eredményes, ezzel holtversenyben első volt.

Ovecskin 706 gólt ütött eddig az NHL-ben, kettő választja el az örökranglista hetedik helyén álló Mike Gartnertől és 188 találat hiányzik neki, hogy utolérje az éllovas, 894-szer eredményes Wayne Gretzkyt. Az orosz sztárnak – ha hasonló ütemben folytatja a gólgyártást – nagyjából négy idényre volna még szüksége, hogy túlszárnyalja a megdönthetetlennek tartott rekordot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik