NHL: otthon bukott a Nashville, megint nyert a Canadiens

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.27. 07:41
null
Andrew Hammond (jobbra) eszén nem tudott túljárni a Kings (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság csütörtöki játéknapján a keleti éllovas Montreal Canadiens idegenben 5–2-re legyőzte a Columbus Blue Jackets csapatát. A nyugati listavezető Nashville Predators hazai jégen 4–2-re kikapott a Minnesota Wildtól.



A Minnesota Wild a két gólt szerző, svájci Nino Niederreiter vezérletével nagy győzelmet aratott a Nashville Predators otthonában. A Wild így legutóbbi öt meccséből négyet megnyert, s lépéselőnybe került a Calgary Flamesszel szemben a rájátszásért vívott versenyben. A Predators február 5. óta először kapott ki hazai jégen. A kanadai Devan Dubnyk, a Wild kapusa 27 védést mutatott be. A kapuvédő mérlege 14–3–1 azóta, hogy a Wild kedvéért otthagyta az Arizona Coyotes együttesét.

A Canadiens sorozatban harmadik győzelmét aratta, miután P. K. Subban és Andrej Markov vezérletével 5–2-re nyert a Blue Jackets vendégeként. Subban egy gólt és két asszisztot, míg Markov egy-egy gólt és asszisztot jegyzett. Az újonc Jacob De La Rose (Montreal) megszerezte NHL-karrierje első és második gólját a találkozón.

A Toronto Maple Leafs nagy csatában 3–2-re nyert a Philadelphia Flyers ellen. A kanadai együttes kapusa, Jonathan Bernier 47 védéssel segítette övéit a sikerhez. A Toronto egymás után a második győzelmét aratta, míg a Philadelphia elvesztette legutóbbi két meccsét.

A Buffalo Sabres legeredményesebb két góllövője (Zemgus Girgensons, Tyler Ennis) nélkül 6–3-ra nyert a Vancouver Canucks ellen, így öt vesztes hazai mérkőzés után először győzött.

A Chicago Blackhawks három nap alatt másodszor győzte a Florida Pantherst, ezúttal 3–0-ra. A floridaiakkal kapcsolatos hír, hogy Jaromír Jágr, a New Jersey Devils 43 éves NHL-legendája a Panthersben folytatja páratlan pályafutását.

Megszakadt a Los Angeles Kings nyolcmeccses győzelmi szériája, miután az Ottawa Senators meglepetésre 1–0-ra legyőzte. Andrew Hammond, a Senators elsőéves kapusa 35 lövést hárított. A 27 éves hokisnak ez volt a negyedik NHL-meccse, s akárcsak az előző hármon, ezúttal is győzelmet ünnepelhetett. Összesítve 136 lövésből 131-szer védett.

A San Jose Sharks izgalmas mérkőzésen 3–2-re kikapott a Detroit Red Wingstől úgy, hogy a harmadik harmad elején még 2–1-re vezetett. A vendégek győztes gólját Luke Glendening 1 perc 15 másodperccel a vége előtt ütötte.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Vancouver Canucks 6–3
Columbus Blue Jackets–Montreal Canadiens 2–5
New York Rangers–Arizona Coyotes 4–3
Florida Panthers–Chicago Blackhawks 0–3
Toronto Maple Leafs–Philadelphia Flyers 3–2
Winnipeg Jets–St. Louis Blues 1–2 – szétlövéssel
Nashville Predators–Minnesota Wild 2–4
Los Angeles Kings–Ottawa Senators 0–1
San Jose Sharks–Detroit Red Wings 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik