NHL: összeesett az olimpiai bajnok, félbeszakadt a meccs

Vágólapra másolva!
2020.02.12. 07:18
null
A háttérben dolgoznak az orvosok, a két csapat játékosai döbbenten figyelnek (Fotó: Sportnet Twitter)
Félbeszakadt az Anaheim Ducks–St. Louis Blues mérkőzés az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) magyar idő szerint szerda hajnali programjában, miután a vendégek egyik játékosa, Jay Bouwmeester rosszul lett a cserepadon.

 

Jay Bouwmeester az első harmadban, 1–1-es állásnál, egy cserét követően esett össze a cserepadnál. A segítség azonnal érkezett, állapota stabilizálása után a 36 éves játékost kórházba szállították. Az első orvosi jelentések szerint Bouwmeester szívével van gond. Ugyanakkor jó jel, hogy a védő végig eszméleténél maradt, végtagjait mozgatni volt képes, állapota stabil.

AZ IJEDTSÉG ELSŐ PILLANATAI


A történtek után a két csapat vezetői és játékosai a játékvezetőkkel konzultálva úgy döntöttek, hogy nem folytatják a mérkőzést, majd más alkalommal újrajátsszák.

A Blues színeiben tavaly Stanley-kupát, Kanadával 2003-ban és 2004-ben világbajnokságot, 2014-ben olimpiai bajnoki címet nyerő Bouwmeester a 17. NHL-szezonját tapossa, az idényben ez volt az 57., pályafutása során az 1241. mérkőzése.

Jay Bouwmeester (Fotó: MTI)
Jay Bouwmeester (Fotó: MTI)

 

A Tampa Bay Lightning hosszabbításban nyert a Pittsburgh Penguins otthonában. A floridaiaknál folytatta remek sorozatát Andrej Vaszilevszkij, akivel a kapuban zsinórban 19. mérkőzésén szerzett pontot a gárda. Az orosz hálóőr ezúttal 35 védést mutatott be.

A Dallas Starsban Jamie Benn az NHL-pályafutása hatodik mesterhármasát könyvelte el; a Carolina Hurricanest 4–1-re verték a texasiak, akik legutóbbi öt meccsükből négyet megnyertek.

NHL, ALAPSZAKASZ
Anaheim Ducks–St. Louis Blues félbeszakadt
Buffalo Sabres–Detroit Red Wings 3–2
New Jersey Devils–Florida Panthers 3–5
New York Islanders–Philadelphia Flyers 5–3
Pittsburgh Penguins–Tampa Bay Lightning 1–2, hosszabbítás után
Toronto Maple Leafs–Arizona Coyotes 3–2, hosszabbítás után
Minnesota Wild–Vegas Golden Knights 4–0
Winnipeg Jets–New York Rangers 1–4
Dallas Stars–Carolina Hurricanes 4–1
Colorado Avalanche–Ottawa Senators 3–0
Edmonton Oilers–Chicago Blackhawks 5–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik