NHL: óriásit kapott a fejére, visszajött, győztes gólt lőtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.08. 08:43
null
T. J. Oshie (77) harcban a pittsbughiekkel (Fotó: nhl.com)
T. J. Oshie góljával a Washington Capitals 2–1-re győzött a Pittsburgh Penguins ellen hazai jégen az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) szerdai játéknapján.

 

Alig több mint egy perc volt hátra a mérkőzésből, amikor T. J. Oshie beütötte a győztes gólt John Carlson passzából.

Oshie addig már kétszer járt az öltözőben sérülés miatt: az első harmadban Olli Määttä ütötte meg magasra emelt bottal – a bal szeme feletti sebet két öltéssel varrták össze –, majd a harmadik játékrészben akkorát kapott Jevgenyij Malkintól a fejére, hogy agyrázkódás gyanújával vizsgálták az öltözőben.

A szándékos könyöklésért Malkin ötperces kiállítást kapott, de az igazi büntetést az orvosoktól másodszor is zöld utat kapó Oshie meccsdöntő gólja jelentette. Braden Holtby 41 védéssel állta útját a pittsburghi rohamoknak.

MALKIN SZABÁLYTALANSÁGA


A GYŐZTES GÓL

 

A Nyugati főcsoportot vezető Nashville 4–1-re győzött a Colorado vendégeként. Colton Sissons az első harmadban két, a másodikban egy gólt ütött, és NHL-karrierje második alapszakasz-mesterhármasát könyvelte el. Nick Bonino három assziszttal, Pekka Rinne 24 védéssel vette ki a részét a Predators sorozatban negyedik győzelméből.

Mark Jankowski emberhátrányból ütött egyenlítő góljának fél percig sem örülhetett a Calgary; Ryan Getzlaf újra megszerezte a vezetést az Anaheimnek, és mivel a hátralévő 14 percben újabb gól nem született, megszakadt a Flames négymeccses győzelmi sorozata.

NHL, ALAPSZAKASZ
Washington Capitals–Pittsburgh Penguins 2–1 (
0–1, 1–0, 1–0)
Colorado Avalanche–Nashville Predators 1–4 (0–2, 1–1, 0–1)
Anaheim Ducks–Calgary Flames 3–2 (2–1, 0–0, 1–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik