NHL: olyan döntő jön, amilyen sosem volt még korábban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.17. 14:48
null
Alekszandr Ovecskinéknek először a Tampán kell túljutniuk a kupagyőzelemhez (Fotó: Reuters)
Átlépi-e végre árnyékát a Washington Capitals? Összejön-e a csoda az újonc Vegas Golden Knightsnak? Akárhogy is lesz, történelmi döntőt rendeznek az NHL-ben!

 


A nagy kérdés továbbra is nyitott: sikerül-e végre Alekszandr Ovecskinnek és a Washington Capitalsnek, ami még sosem?

Másképpen: eléri-e az orosz szupersztár, amiért nagy visszhangot kiváltva a tengerentúlra igazolt hazájából, vagy megint elbukik az utolsó akadályok egyikében?

A fővárosiak Ovecskin 2005-ös berobbanása óta a mostanival együtt 11 alkalommal jutottak a rájátszásba, úgy, hogy hétszer is megnyerték saját divíziójukat, és bár eleinte mindig bajnokesélyesekként emlegették őket, a Caps a playoffban végül rendre lebőgött – nemhogy a Stanley-kupa-győzelem, még a nagydöntő sem jött össze. (Jöjjön egy hihetetlen statisztika: az eddigi 42 NHL-idényük alatt 27 alkalommal voltak ott az utószezonban, ami elképesztő adat – annál hihetetlenebb, hogy a fináléba ezzel szemben egyetlenegyszer tudtak bejutni, még 1998-ban, akkor meg balszerencséjükre az újkori aranykorát élő Detroit Red Wings jött szembe, söpréssel ütötte ki őket).

Csoda-e, ha az évek során komoly esélyesből egyre inkább nevetség tárgyává lett a Caps?
A „mindig jövőre!” kényszermottó legjelesebb tengerentúli képviselőjének hányatott sorsú szurkolói idén újra reménykednek: a Washington végre valahára megtörte az átkot, és túljutott a PO második körén – na meg nagy riválisán, a Pittsburgh Penguinsen –, és meglátjuk, az idén tényleg eljött-e az ideje, vagy megint csak elhúzza a mézesmadzagot saját és szurkolói orra előtt… Mindenesetre egy biztos: Ovecskin szeptemberben már a 33. évét tölti be, azaz ő sem lesz fiatalabb, és ha megint nem sikerül a bajnoki cím, a Washingtonnak komolyan fel kell készülnie arra, hogy legnagyobb sztárja, egyben csapatkapitánya máshol próbálja meg beteljesíteni élete nagy álmát.

Fordított utat jár be ezzel szemben a Vegas Golden Knights.

A szezon előtt a legtöbben fintorogva nézték Gary Bettman főkomisszár legújabb fejőstehenét, a szabad szemmel is jól látható összegért cserébe a nevadai sivatag kellős közepébe, Las Vegasba telepített jégkorongcsapatot – aztán a szezon előrehaladtával a kritikus hangok szépen elcsendesedtek, s az „aranylovagokat” mindenki elkezdte komolyan venni. Nem csoda! Az újonc történelmi menetelése példátlan, eddig minden létező (újonc)rekordot megdöntött, de ha első évében egyből bejutna a nagydöntőbe, az tényleg csodaszámba menne. Márpedig jelenleg minden esélye megvan rá, miután a Winnipeg Jets elleni Nyugati főcsoportdöntő során egy meccset elhozott a kanadai városból, és már az első hazai összecsapást is megnyerte, így 2–1-re vezet.

Jövő hétre okosabbak leszünk, de akárhogy is alakulnak a párharcok, az már most biztos, hogy olyan Stanley-kupa-döntő következik, amilyen még nem volt az NHL 101 éves történetében!

A RÁJÁTSZÁS ADATBANKJÁT IDE KATTINTVA TALÁLJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik