NHL: oda-vissza - az Islanders megint megverte a Penguinst

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.23. 07:58
null
Megint elbukott az Edmonton (Fotó: Reuters)
Tovább remekel a New York Islanders: a péntek éjjeli szétlövéses siker után ezúttal 4–1-re győzött a Pittsburgh Penguins ellen hazai pályán az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) szombati játéknapján.

Habár a Penguinsszerzett a vezetést az Islanders ellen, a hazaiak végül négy találattal válaszoltak, és 4–1-re megverték Sidney Crosbyékat.

Jevgenyij Malkin már az első harmad végén meglőtte gólját, a második játékrész utolsó perceiben viszont Matt Martin egyenlítette ki az állást. A befejező harmad a New York-i csapatról szólt, a győztes gól Anders Lee nevéhez fűződik, ám utána még Brock Nelson és John Tavares is eredményes volt, így alakult ki a 4–1-es végeredmény.

Győzelmével az Islanders sorozatban harmadik mérkőzését nyerte meg, és holtversenyben vezeti a Metropolitan csoportot.

Ismét sikert aratott a Buffalo, ezúttal a fővárosi Capitalst lepte meg.
A vezetést Matt Moulson szerezte meg a Sabresnek, erre Matt Niskanen válaszolt emberelőnyös góljával. A mindent eldöntő találatot Torrey Mitchell ütötte, a Washingtonnak az utolsó percekben hiába volt több hatalmas lehetősége is, végül nem sikerült egyenlíteni. A vendégek kapusa, Jhonas Enroth 43 lövést védett, így nem meglepő, hogy őt választották meg a mérkőzés legjobbjának. A Buffalo sikere egyben azt is jelentette, hogy sorozatban harmadik összecsapását nyerte meg, ám jó szériája ellenére is a csak az utolsó helyen tanyázik a bajnokságban.

Tovább folytatódott az Edmonton rossz szériája, miután a Blackhawks ellen is simán kikapott.
A találkozó már az első harmadban eldőlt, Jonathan Toews duplájával és Marcus Kruger góljával simán, 3–0-ra elhúzott a Chicago. A második húsz percben Kris Versteeg és Marian Hossa volt eredményes emberelőnyből, Duncan Keith gólja után pedig már 6–0 volt az állás. A záró etapban csak a szépítésre futotta az Oilersnek, a végeredmény azonban így is 7–1 lett, ezzel az Edmonton nyeretlenségi szériája hat mérkőzésre rúg. A meccs legjobbjának Marian Hossát választották, aki egy gólja mellett három gólpasszt is kiosztott.

A többi mérkőzésen
A Canadiens Bostonból hozta el a két pontot, a Flyers a Columbus ellen nyert. A Tampa Bay otthon verte a Wildot, a Dallas kilenc gólos rangadón tartotta otthon a két pontot. A Red Wings egy gólja kevés volt a Toronto ellen, a Nashville, a Calgary és az Arizona szétlövés után győzött, a Colorado négy gólt ütött a Carolinának.

NHL
ALAPSZAKASZ

Boston Bruins–Montreal Canadiens 0–2
New York Islanders–Pittsburgh Penguins 4–1
Philadelphia Flyers–Columbus Blue Jackets 4–2
Tampa Bay Lightning–Minnesota Wild 2–1
Toronto Maple Leafs–Detroit Red Wings 4–1
Washington Capitals–Buffalo Sabres 1–2
Dallas Stars–Los Angeles Kings 5–4
Nashville Predators–Florida Panthers 3–2 – szétlövéssel
Colorado Avalanche–Carolina Hurricanes 4–3
Calgary Flames–New Jersey Devils 5–4 – szétlövéssel
Edmonton Oilers–Chicago Blackhawks 1–7
San Jose Sharks–Arizona Coyotes 3–4 – szétlövéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik