NHL: nyert, a Colorado, így versenyben maradt a rájátszásért

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.20. 07:00
A Colorado Avalanche 3–1-re nyert az egy hellyel előtte álló Minnesota Wild otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján.

A vendégek győzelmükkel két pontra megközelítették a Nyugati főcsoport utolsó rájátszást érő helyén álló Arizonát, míg a 77 pontos Wild maradt a két csapat között.

Az 1–1-es első harmad után a második felvonás bizonyult döntőnek, amelyet a címvédő Washington 3–0-ra nyert meg a New Jersey vendégeként. A Capitals sorozatban harmadszor kerekedett a Devils fölé. Jaden Schwartz három, David Perron két gólt szerzett, a St. Louis 7–2-re győzte le a vendég Edmontont, az Oilers – amelyben Connor McDavid 12 meccs után maradt pont nélkül – legutóbbi hat találkozójából a negyediket veszítette el.

A Nyugati főcsoportban éllovas Calgary hárompontos előnyre tett szert a második San Joséval szemben, miután otthon 4–2-re legyőzte a Columbust. A Flames egymást követő öt mérkőzésén negyedszer nyert. A záró harmadban kétszer eredményes Alekszandr Radulov jelentette a különbséget a Dallas–Florida összecsapáson, amely két felvonás után 2–2-re állt.

Pekka Rinne 22 lövést hárított, és a szezonban negyedszer – karrierje során 55. alkalommal – zárt kapott gól nélkül, vezérletével a Nashville 3–0-ra legyőzte a vendég Torontót. A New York Islanders nagyon gyenge és eredménytelen támadójátékot mutatott házigazdaként, így a vendég Boston úgy nyert 5–0-ra – Sean Kuraly duplázott –, hogy kapusa, a finn Tuukka Rask mindössze 13 lövést hárítva is „shutouttal” tudott zárni.

A szétlövés után dőlt el Carolina és a Pittsburgh összecsapása, a büntetőpárbaj első lövőjeként a Hurricanes játékosa, Dougie Hamilton volt eredményes, az utána követező öt korongos hibázott. A Penguins egymást követő harmadik vereségét szenvedte el.

Jimmy Howard 41 védéssel, Andreas Athanasiou két góllal járult hozzá a Detroit 3–2-es sikeréhez a New York Rangers vendégeként. Utóbbi sorozatban ötödik mérkőzésén maradt alul.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Islanders–Boston Bruins 0–5
New York Rangers–Detroit Red Wings 2–3
Philadelphia Flyers–Montreal Canadiens 1–3
Carolina Hurricanes–Pittsburgh Penguins 3–2 – szétlövés után
New Jersey Devils–Washington Capitals 1–4
St. Louis Blues–Edmonton Oilers 7–2
Minnesota Wild–Colorado Avalanche 1–3
Nashville Predators–Toronto Maple Leafs 3–0
Dallas Stars–Florida Panthers 4–2
Calgary Flames–Columbus Blue Jackets 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik