NHL: mindkét főcsoport éllovasa kikapott idegenben

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.03.03. 07:14
null
A San Jose nem engedte lélegzethez a Montrealt (Fotó: Reuters)
A Keleti és a Nyugati főcsoport listavezetője is vereséget szenvedett Észak-Amerika másik felén, a keleti éllovas Montreal Canadiens 4–0-ra kikapott San Joséban, míg a nyugati első Nashville 4–1-es vereséget szenvedett a New York Rangerstől.

A San Jose Sharks sorozatban nyolc elveszített mérkőzés után diadalmaskodott újra hazai környezetben. A találkozó egyik hőse második számú kapusa, Alex Stalock volt, aki 20 védéssel, idei második, karrierje negyedik hibátlan teljesítményével járult hozzá a sikerhez. A San Jose történetében korábban csak egyszer, a klub 1991-es alapítását követő második idényében volt példa ennél hosszabb hazai nyeretlenségre, akkor sorozatban kilenc mérkőzést vesztett el a gárda saját közönsége előtt.

A Sharks győzelmével véget vetett a vendégek kapusa, Carey Price fantasztikus sorozatának, a hálóőrrel a soraiban ugyanis legutóbbi tíz idegenbeli összecsapását megnyerte Canadiens, ami klubrekord.


A Chicago Blackhawks húzóembere a csapatkapitány Jonathan Toews volt a Carolina Hurricanes felett aratott 5–2-es siker alkalmával, az együttes sztárjátékosa két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a győzelemből. A ligaelsõ Nashville Predators meglepően sima, 4–1-es vereséget szenvedett a New York Rangers otthonában.

NHL, ALAPSZAKASZ

New York Rangers–Nashville Predators 4–1

Chicago Blackhawks–Carolina Hurricanes 5–2

San Jose Sharks–Montreal Canadiens 4–0


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik