NHL: megint megcsinálta „azt” a bravúrt az ifjú orosz – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.12.18. 07:51
null
Andrej Szvecsnyikov (Fotó: Moment Reporter Twitter)
A keleti élcsapatok közül a Boston Bruins és a New York Islanders hazai jégen szenvedett vereséget – utóbbi egyenesen nyolc gólt kapott a Nashville Predatorstól – az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján, Andrej Szvecsnyikov, a Carolina Hurricanes orosz légiósa pedig megint ütött egy ritkán látható, lacrosse stílusú gólt.

A Carolina 2–2-re állt a Winnipeg Jets otthonában, amikor a második harmad derekán Andrej Szvecsnyikov a kapu mögül visszakanyarodva az ütőjére vette a korongot, felemelte, majd a kapus válla fölött a jobb felső sarokba húzta. A Hurricanes még abban a játékrészben ütött további két gólt, és simán megnyerte a meccset.

A 19 éves orosz hokis másodszor ütött „Michigant”, először az idén októberben csinálta meg – az volt az NHL történetének első ilyen gólja. (Mike Leggnek a Michigan egyetem csapatában 1996-ban bemutatott híres-nevezetes bravúrja óta emlegetik így az ekképp ütött gólt.)

SZVECSNYIKOV BRAVÚROS GÓLJA

„Elég szabadon voltam, és megpróbáltam olyan gyorsan a kapuba juttatni a korongot, amilyen gyorsan csak lehet. Nagyon sokat gyakorlom ezt a mozdulatot, és ígérem, ha ilyen sok helyet hagynak nekem, mindig meg fogok próbálkozni vele. Ki tudja, talán már a következő mérkőzésen is” – mondta az önbizalomtól duzzadó orosz tinédzser.

„Önök nagyjából egy hónapja láttak először ilyesmit – fordult az újságírókhoz Rod Brind'Amour, a Hurricanes vezetőedzője –, mi viszont másfél éve ezt nézzük az edzéseken. Csak idő kérdése volt, mikor gyakorolja be ennyire. Ha valamibe ennyi munkát fektetsz, akkor nem szerencse kérdése az, hogy sikerrel jársz-e.”

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Los Angeles Kings 3–4, h. u.
New York Islanders–Nashville Predators 3–8
Philadelphia Flyers–Anaheim Ducks 4–1
Tampa Bay Lightning–Ottawa Senators 4–3, h. u.
Toronto Maple Leafs–Buffalo Sabres 5–3
Detroit Red Wings–Columbus Blue Jackets 3–5
Winnipeg Jets–Carolina Hurricanes 3–6
Calgary Flames–Pittsburgh Penguins 1–4
Vancouver Canucks–Montreal Canadiens 1–3
Vegas Golden Knights–Minnesota Wild 3–2
San Jose Sharks–Arizona Coyotes 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik