NHL: megállíthatatlan a Flyers, kapusa történelmi formában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.05. 07:25
null
Carter Hart nem maradt magára, társai igyekeztek segíteni a fiatal Flyers-kapust (Fotó: nhl.com)
Tartja nagyszerű formáját a Philadelphia Flyers az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL): a Flyers hazai jégen 2–1-re legyűrte a Vancouver Canucks legénységét a hétfői játéknapon, ezzel győzelmi sorozata immár nyolc mérkőzést számlál.

 

Ismét kitett magáért az újonc kapus, Carter Hart, aki 41 lövést hárítva segítette elő, hogy Sean Couturier és Jakub Vorácek egy-egy gólja elég legyen a győzelemhez – mellesleg ez volt a 2000. megnyert mérkőzés a Flyers alapszakaszbeli történetében. A nyolcas széria is régi időket idéz: legutóbb több mint két éve épített ilyen sorozatot a philadelphiai csapat, amely ezzel a remekléssel is csupán a 11. helyen áll a Keleti főcsoportban.

Még egy mondat a húszesztendős Hartról, aki sorozatban hét győzelmet tudhat a maga kontóján; ő mindössze a negyedik kapus, akinek a 21. születésnapja előtt összejött ilyen veretlenségi széria a ligában.

A New York Rangers háromszor szerzett vezetést a nyugati sereghajtó Los Angeles ellen, mégis kikapott: Adrian Kempe egy perccel az alapjátékidő vége előtt lőtte a harmadik egyenlítő gólt, majd ő készítette elő Tyler Toffoli győztes találatát a hosszabbítás 25. másodpercében.

Az Anaheim nem számíthatott semmi jóra a keleti élmezőnyhöz tartozó Toronto otthonában, nem is kerülhette el az egymást követő negyedik verést, amely kiadós lett – Andreas Johnsson például két-két gólig és asszisztig jutott a hazaiak soraiban, és megszerezte első gólját a napokban igazolt Jake Muzzin is.

Az Arizona alaposan megdolgoztatta a Dallast sorozatban ötödik győzelméért; a hazaiaknak négy gólt is kellett ütniük a harmadik harmadban, a győzelmet érő találatot Tyler Seguin az 53. percben lőtte.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Rangers–Los Angeles Kings 3–4
(1–1, 1–0, 1–2, 0–1) – h. u.
Philadelphia Flyers–Vancouver Canucks 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)
Toronto Maple Leafs–Anaheim Ducks 6–1 (0–0, 3–0, 3–1)
Dallas Stars–Arizona Coyotes 5–4 (0–1, 1–1, 4–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik