NHL: másodszor nullázták le harminc év alatt a Detroitot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.14. 07:18
null
Morgan Rielly (44) és Martin Marincin (52) prés alatt tartja a detroiti Pavel Dacjukot (Fotó: Reuters)
A 38 védést bemutató Jonathan Bernier vezérletével a Toronto Maple Leafs 1–0-ra győzött a Detroit Red Wings vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) vasárnapi játéknapján.

 

Michael Grabner a második harmad végén ütötte a mérkőzés egyetlen gólját, Bernier az NHL-karrierje 12. shutoutját jegyzőkönyvezte.

A torontóiak az utóbbi harminc évben csupán másodszor nyertek kapott gól nélkül a Red Wings ellen – 2000. december 6-án Curtis Joseph nullázta le a detroiti csatárokat (3–0).

A sérült Jevgenyij Malkin hat-nyolc hétig nem léphet jégre, de a rájátszásba kerülésért hajtó Pittsburgh a kiváló orosz gólzsák nélkül is legyőzte idegenben a New York Rangerst. Conor Sheary kétszer, Patric Hornqvist, Matt Cullen és Sidney Crosby egyszer-egyszer talált a kapuba, Marc-Andre Fleury 24 védést tett be a közösbe.

A remek széria után hullámvölgybe kerülő Tampa Bay Lightning három vereség után újra győzött: a Ben Bishop 37 védéssel, Steven Stamkos két góllal és egy assziszttal járult hozzá a Columbus sima legyőzéséhez.

NHL
ALAPSZAKASZ

Detroit Red Wings–Toronto Maple Leafs 0–1
New York Rangers–Pittsburgh Penguins 3–5
Columbus Blue Jackets–Tampa Bay Lightning 0–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik