NHL: Malkin 900 pont fölött; csúcsbeállítás az újonctól

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.18. 08:03
null
Carl Hagelin és Bryan Rust összesen két góllal és három assziszttal zárta az estét (Fotó: Twitter)
A ligaelső Vegas Golden Knights és a címvédő Pittsburgh Penguins is győzött az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) szombati játéknapján.

 

A Las Vegas-i együttes úgy nyert 6–3-ra a vendég Montreal Canadiens ellen, hogy Reilly Smith két gólt és egy gólpasszt jegyzett, míg a kapus Marc-André Fleury harminc védést mutatott be. Sikerével a Knights beállította a ligacsúcsot, ugyanis újonc csapatként ez volt a szezonbeli 22. hazai győzelme.

A címvédő Penguins is hazai környezetben múlt felül egy kanadai riválist: a Toronto elleni összecsapáson az orosz Jevgenyij Malkin a gólja mellett két gólpasszt is kiosztott, ezzel átlépte pályafutása során a 900 szerzett pontot. A pittsburghi együttesnek ez volt sorozatban a tizenegyedik hazai sikere.

Nem sikerült nyernie a Keleti főcsoportot vezető Tampa Bay Lightningnak: a floridai gárda saját közönsége előtt kapott ki 4–3-ra a New Jersey Devilstől. A vendégek svéd kapusa, Eddie Läck 48 alkalommal védett.

A Detroit Red Wingsben a negyedik NHL-szezonját töltő Luke Witkowski pályafutása első gólját lőtte a ligában a Nashville Predators otthonában aratott 3–1-es diadal alkalmával, míg a Minnesota és Anaheim csatája csak a szétlövés 11. párjában dőlt el.

A Chicago Blackhawks hazai pályán hét gólt lőve szakította meg nyolc mérkőzésből álló vereségsorozatát. Vendége, a Washington Capitals mindössze hússzor lőtt kapura a találkozón.

NHL, ALAPSZAKASZ
Vegas Golden Knights
–Montreal Canadiens 6–3
Pittsburgh Penguins–Toronto Maple Leafs 5–3
Buffalo Sabres–Los Angeles Kings 2–4
Minnesota Wild–Anaheim Ducks 2–3 – szétlövéssel
Ottawa Senators–New York Rangers 6–3
Arizona Coyotes–Edmonton Oilers 1–0
Tampa Bay Lightning–New Jersey Devils 3–4
Nashville Predators–Detroit Red Wings 1–3
Chicago Blackhawks–Washington Capitals 7–1
Vancouver Canucks–Boston Bruins 6–1
Calgary Flames–Florida Panthers 3–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik