NHL: ligatörténelmi tempóban gyűjti a győzelmeket a Lightning

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.19. 07:31
null
Nyikita Kucserov (balra) 18 pontot szerzett a legutóbbi öt meccsén (Fotó: Tampa Bay Lightning Twitter)
Sorozatban a hatodik mérkőzését is megnyerte a ligaelső Tampa Bay Lightning az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL), és hétfői sikerével megismételte a ligatörténet eddigi legjobb 60 meccses teljesítményét.

 

A Tampa Bay a 45. győzelmét könyvelte el a mostani alapszakaszban, márpedig 60 mérkőzés során – itt tart most – eddig egyetlen csapat sem volt képes többre. Nyikita Kucserov tette a legtöbbet a sikerért: a házigazda Columbus kapujába kétszer betaláló, három további gólt előkészítő orosz támadó megismételte eddigi legponterősebb teljesítményét, és a hétfői öttel kiegészítve már 99 ponttal vezeti a szezon pontlistáját.

A góllövőlista éllovasa, Alekszandr Ovecskin is eredményes műszakon van túl – két gólt vágott, csapata, a címvédő Washington győzött Los Angelesben, ha a vége szoros is lett. Az orosz gólgép a tizedik többgólos mérkőzését zárta a szezonban, és immár 42 találatnál jár.

A chicagói Patrick Kane pontszerző szériája immár 18 mérkőzést számlál, eggyel többet, mint amennyivel a floridai Mike Hoffman ősszel felállította az eddigi szezonrekordot. A csúcsdöntő Kane egy góllal és két assziszttal zárta az Ottawa ellen 8–7-re megnyert gólpárbajt, amelynek főszereplője csapattársa, a három gólt és két asszisztot jegyző Alex DeBrincat volt. Már az első harmad kilenc gólt hozott (2013 óta nem történt ilyesmi), az össztermés (15) szezoncsúcs-beállítás.

Négyvereséges szériája után egymás után másodszor nyert a Calgary, és mivel a San Jose hosszabbításban kikapott odahaza a hatos nyerőszériában lévő Bostontól, a kanadaiak egypontos előnyre tettek szert a Nyugati főcsoport élén. A Sharks 0–3-ról kapaszkodott vissza, de az utolsó szó a Bruinsé volt Charlie McAvoy ráadásban szerzett gólja révén.

Szemjon Varlamov 40 védéssel lenullázta a Vegast, hibátlan kapusteljesítményére alapozva a Colorado lezárta hatmeccses kudarcsorozatát.

NHL, ALAPSZAKASZ
Calgary Flames–Arizona Coyotes 5–2
(1–0, 2–2, 2–0)
Columbus Blue Jackets–Tampa Bay Lightning 1–5 (0–2, 0–1, 1–2)
Chicago Blackhawks–Ottawa Senators 8–7 (5–4, 2–1, 1–2)
Colorado Avalanche–Vegas Golden Knights 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)
San Jose Sharks–Boston Bruins 5–6 (1–3, 3–1, 1–1, 0–1) – h. u.
Los Angeles Kings–Washington Capitals 2–3 (0–2, 0–1, 2–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik