NHL: keletről a Tampa Bay jutott be a fináléba

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.18. 07:31
null
A Tampa Bay Lightning bejutott a nagydöntőbe (Fotó: Getty Images)
A Tampa Bay Lightning hosszabbítás után 2–1-re legyőzte a New York Islanderst, és 4–2-es összesítéssel bejutott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Keleti főcsoportjának döntőjébe.

 

A Tampa már az előző összecsapáson is lezárhatta volna a csatát, azonban kétszeri hosszabbításban kikapott. Ezúttal is támadó szellemben lépett fel a Lightning, de az 5. percben, első kapura lövéséből betalált a rivális: Devon Toews jól mozgott el hátvéd helyéről, az Anders Lee-től kapott passzal elfektette Andrej Vaszilevszkij kapust, majd a kaput megkerülve volt eredményes. Bő két perc múlva egyenlített a Tampa.

A szlovák Erik Cernák lövése után a korong csúnyán kipattant előre a másik orosz kapusról, Szemjon Varlamovról, és a berobbanó Victor Hedman nem hibázott. A svéd légiósnak ez volt a kilencedik találata a playoffban, ez minden idők harmadik legjobb teljesítménye védőtől. A továbbiakban is hatalmas nyomás nehezedett a New York-i kapura, ám Varlamov ekkor már remekelt, egyszer pedig a kapuvas segítette ki.

A folytatásban is szinte felborult a pálya, a Szigetlakók – akik négy percnyi emberhátrányuk alatt hősiesen védekeztek – csak a második harmad második felében tudtak támadni, egyszer a kapuvasat találták el.

Az alapjátékidő hajrájában Andy Greene magas bottal véletlenül megütötte Nyikita Kucserov arcát, így a Tampa megint emberelőnybe került, amely áthúzódott a hosszabbításra, de a Lightning nem élt a lehetőséggel, sőt, Brock Nelson kiugrás után majdnem megnyerte a meccset az Islandersnek. A 74. percben viszont már eldőlt a párharc: Barclay Goodrow kapu mögül visszatett korongját Anthony Cirelli úgy ütötte a kapuba, hogy a korong a jobb kapuvasról Varlamov bal sarkára, s onnan a gólvonal mögé csúszott. Varlamov 46, míg honfitársa, Vaszilevszkij 26 lövést hárított.

A 2015 után ismét döntős Tampa a Dallas Starsszal vívja a finálét az edmontoni buborékban. A párharc magyar idő szerint vasárnap hajnalban kezdődik.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS

New York Islanders–Tampa Bay Lightning 1–2 – hosszabbítás után
A párharcot 4–2-es összesítéssel a Tampa Bay nyerte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik