NHL: keleti klasszikus; újonccsoda – így folytatódik a rájátszás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.26. 13:22
null
A winnipegi szurkolók nem aprózzák el, mindannyian fehér mezben tombolnak, és biztatják egyre sikeresebb kedvenceiket
A franchise újkori története során először nyert párharcot a rájátszásban a liga egyik legjobb szurkolótábora által támogatott Winnipeg Jets.


Sokáig nem húzták-vonták a csapatok az NHL rájátszásának első körét – két együttest leszámítva.

A két főcsoport-negyeddöntő nyolc párharca közül hét már keddig lezárult, egyedül a keleti második Boston Bruins tudta csak magyar idő szerint csütörtökre dűlőre vinni párharcát a Toronto Maple Leafsszel, miután az összesítésben 3–1-es előny sem volt elegendő neki – visszaengedte a Torontót, és hagyta, hogy egyenlítsen az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban, majd csak a hetedik meccsen 7–4-re győzött a Bruins, ezzel továbbjutott, és farkasszemet nézhet a keleti győztes, a New Jersey Devilst sima ötmeccses párharcban búcsúztató Tampa Bay Lightninggal.

Óriási volt az öröm Winnipegben is.

A kanadai városban élnek-halnak a jégkorongért, volt is már NHL-csapatuk 1972 és 1996 között, ám az eredeti Jets mérsékelt sikereket ért el, és anyagi gondjai miatt aztán tovább is állt Phoenixbe. A jogutód ma is ott székel Arizona Coyotes néven, de ugyancsak a megszűnés (vagy legalábbis a költözés) szélén áll, mivel egyrészt világéletében borzalmasan gyenge volt, másrészt meg a sivatag közepén senkit sem érdekel a jégkorong, így már fél házzal sem mennek a meccseik… De a lényeg, hogy a Winnipeg kitartó szurkolói 15 év böjt után, 2011-ben „visszakapták” szeretett csapatukat (azért az idézőjel, mert ez meg jogilag a Coyoteshoz hasonlóan szerencsétlen Atlanta Thrashers utódja), és az újkori Jets most először nyert playoffpárharcot, miután magabiztosan búcsúztatta a Minnesota Wildot.

A winnipegi fanatikusok egyébként a liga legjobbjai közé tartoznak: a rájátszásban hagyományosan megrendezik a híres winnipegi „white outot”, vagyis a hazai playoffmeccseken az egész aréna egységesen hófehérbe öltözik. Most végre van egy olyan csapatuk is, mint amilyet megérdemelnek.



Más kérdés, a Jets a következő körben a bajnoki cím talán legnagyobb favoritjával, az egész mezőnyben a legegységesebbnek tűnő Nashville Predatorsszal találkozik, így kérdéses, a winnipegi szurkolók a főcsoport-elődöntő után is élvezhetik-e még kedvenceik játékát.

Még az említetteknél is kevesebbet teketóriázott a Vegas Golden Knights és a San Jose Sharks.
Az újonc az álomszerű alapszakasz-szereplés után a rájátszásban sem lassít, története első playoffjában söpréssel vette az első kört – a kétszeres bajnok Los Angeles Kingst búcsúztatta úgy, hogy négy meccs alatt csupán három gólt kapott… Ezzel persze megint történelmet írt, ilyesmire egyetlen csapat sem volt képes korábban a major ligák történetében (persze hogy nem, hiszen már önmagában arra sem volt még példa eddig, hogy egy klub rögtön bemutatkozó szezonjában ott legyen a playoffban). A Vegas ellenfele a második körben éppen a másik „söprögető”, az Anaheim Ducksot hasonlóképpen 4–0-val búcsúztató San Jose Sharks lesz.


Keleten újfent megismétlődik a klasszikus párharc. A Columbus Blue Jackets ellen kétmeccses hátrányból fordító Washington Capitals megint a második körben fut össze a címvédő Pittsburgh Penguinsszel, amelyből minden valószínűség szerint már nagyon elege van, hiszen nem elég, hogy a „nullaszoros” bajnok fővárosiaknak az elmúlt évtizedben háromszor is végig kellett nézniük, ahogy a Pens egészen a Stanley-kupa-győzelemig menetel, ezt ráadásul mindannyiszor az ő testükön keresztül tette; úgy, hogy mindháromszor a második körben véreztek el.

A RÁJÁTSZÁS ADATBANKJÁT IDE KATTINTVA TALÁLJA!

NHL, 2018 – STANLEY-KUPA-RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
TAMPA BAY LIGHTNING–BOSTON BRUINS, AZ ÁLLÁS: 0–0
Tampa Bay–Bostonáprilis 28.
Tampa Bay–Bostonáprilis 30.
Boston–Tampa Baymájus 2.
Boston–Tampa Baymájus 4.
Tampa Bay–Bostonmájus 6. (ha szükséges)
Boston–Tampa Bay
május 8. (ha szükséges)
Tampa Bay–Boston
május 10. (ha szükséges)
WASHINGTON CAPITALS–PITTSBURGH PENGUINS, AZ ÁLLÁS: 0–0
Washington–Pittsburgháprilis 26.
Washington–Pittsburgháprilis 29.
Pittsburgh–Washington május 1.
Pittsburgh–Washington május 3.
Washington–Pittsburghmájus 5. (ha szükséges)
Pittsburgh–Washington
május 7. (ha szükséges)
Washington–Pittsburgh
május 9. (ha szükséges)
NYUGATI FŐCSOPORT
NASHVILLE PREDATORS–WINNIPEG JETS, AZ ÁLLÁS: 0–0
Nashville–Winnipeg
április 27.
Nashville–Winnipegáprilis 29.
Winnipeg–Nashville május 1.
Winnipeg–Nashville
május 3.
Nashville–Winnipegmájus 5. (ha szükséges)
Winnipeg–Nashville
május 7. (ha szükséges)
Nashville–Winnipegmájus 10. (ha szükséges)
VEGAS GOLDEN KNIGHTS–SAN JOSE SHARKS, AZ ÁLLÁS: 0–0
Vegas–San Joseáprilis 26.
Vegas–San Joseáprilis 28.
San Jose–Vegas
április 30.
San Jose–Vegasmájus 2.
Vegas–San Jose
május 4. (ha szükséges)
San Jose–Vegas
május 6. (ha szükséges)
Vegas–San Jose
május 8. (ha szükséges)
*A dátumok helyi idő szerint értendők.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik