NHL: Jágr győzelemmel debütált a Floridában

Vágólapra másolva!
2015.03.01. 09:45
Jaromír Jágr győztes meccsen debütált új csapatában, a Florida Panthersben, amely az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszában 5–3-ra nyert a Buffalo Sabres ellen. A veterán cseh szupersztár a héten igazolt át a New Jersey Devilstől egy idei második és egy jövő évi harmadik körös draftjogért cserébe.


Nem sűrűn kap ki rendes játékidőben a Rangers, a Flyers viszont kifogott a csapaton (Fotó: Reuters)
Nem sűrűn kap ki rendes játékidőben a Rangers, a Flyers viszont kifogott a csapaton (Fotó: Reuters)


Habár gólt vagy gólpasszt nem sikerült adnia, Jaromír Jágr mégis sikerrel debütált új csapatában, a Florida Panthersben. A 43 éves cseh klasszis mellett a legnagyobb figyelmet a sérülésből visszatérő támadó, Brandon Pirri kapta, akinek február eleji kiválása remek sorozatot szakított meg, a kanadai hokis ugyanis az azt megelőző kilenc mérkőzésen hatszor talált a kapuba. Visszatérése sem volt mindennapi, hiszen két gólt szerzett.

A vendég Sabres kezdte jobban a találkozót, az első harmadban Cody Hodgson és Andrej Meszáros találatával rögtön kétgólos előnybe került. A második játékrészben viszont két perc alatt egyenlíteni tudott a Florida, mindkétszer Pirri talált be emberelőnyös szituációból, egy perccel a dudaszó megszólalása előtt ráadásul Nick Bjugstad góljával a vezetést is átvette a hazai csapat.

Az utolsó harmad közepén Torrey Mitchell révén egalizálni tudott a Sabres, ám erre rögtön válaszolt a Panthers, és Scottie Upshall idénybeli hetedik gólja a győzelmet is jelentette egyben. Az utolsó másodpercekben Derek MacKenzie még az üres kapuba lőtt, ezzel alakult ki az 5–3-as végeredmény.

A Florida a sikerével négymeccses nyeretlen szériáját szakította meg.

A többi mérkőzésen

Hazai pályán kapott ki a ligaelső Nashville Predators a Detroit Red Wingstől: a vendégek a harmadik harmadban lőtt két góllal fordították a meccset a maguk javára, és távozhattak 4–3-as diadallal.

A Devils a Blue Jacketstől hozta el a két pontot, a Hurricanes ötöt vágott az Islandersnek, a Boston otthon simán legyőzte az Arizonát. A Canadiens lenullázta a Torontót, a Flyers a Rangerst verte meg, amely pedig 11 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, ami a rendes játékidőt illeti. A Colorado, az Edmonton és a San Jose egyaránt otthon kapott ki.

NHL, ALAPSZAKASZ
Florida Panthers–Buffalo Sabres 5–3
Nashville Predators–Detroit Red Wings 3–4
Columbus Blue Jackets–New Jersey Devils 0–2
New York Islanders–Carolina Hurricanes 3–5
Boston Bruins–Arizona Coyotes 4–1
Montreal Canadiens–Toronto Maple Leafs 4–0
Philadelphia Flyers–New York Rangers 4–2
Colorado Avalanche–Minnesota Wild 1–3
Edmonton Oilers–St. Louis Blues 1–2
San Jose Sharks–Ottawa Senators 2–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik