NHL: Jágr 1100. asszisztja, a Panthers ontja a gólokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.05. 08:16
null
Jaromír Jagr megszerezte 1100. asszisztját (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) csütörtöki játéknapján a Florida Panthers 6–3-ra nyert a Detroit Red Wings ellen. A Boston Bruins, a Toronto Maple Leafs és a Columbus Blue Jackets egyaránt szétlövéssel győzött. Az Anaheim Ducks 4–2-re nyert a Los Angeles Kings vendégeként. A címvédő Chicago Blackhawks hosszabbításban győzött az Arizona Coyotes ellen.



A Florida Panthers sorozatban ötödik mérkőzését nyerte meg, ráadásul a legutóbbi négy találkozóján egyaránt legalább öt gólt szerzett – amire korábban még nem volt példa a franchise történetében. A cseh Jaromír Jágr egy gólt és két asszisztott jegyzett, az első asszisztja volt pályafutása 1100. előkészítése, ő a hatodik játékos, aki elérte ezt a mérföldkövet az NHL-ben. A rekordot e téren Wayne Gretzky tartja, aki 1963 asszisztott jegyzett karrierje során. Rajtuk kívül Ron Francis, Mark Messier, Ray Bourque és Paul Coffey érte el ezt a határt.

A kapus Roberto Luongo sorozatban kilencedik alkalommal vezette hazai pályán győzelemre a Pantherst, amely klubcsúcsot jelentően megszakítás nélkül negyedszer lőtt legalább öt gólt.

A címvédő Chicago idénycsúcsot jelentő kilencedik mérkőzését nyerte meg a hosszabbításban, s ezúttal is Jonathan Toews csapatkapitány szerezte meg a győztes gólt 28.5 másodperccel a ráadás vége előtt. Toewsnek ez volt az ötödik hosszabbításbeli gólja, amivel ligaelső.A Toronto Maple Leafs szétlövésben verte a New Jersey Devilst, a kanadai csapat vezetőedzője, Mike Babcock ezredik alkalommal irányította az együttest.

A hétvégi All Star-gálát sérülés, illetve betegség miatt kihagyó és ezért egymeccses eltiltásra ítélt washingtoni Alekszandr Ovecskin 2 perc 40 másodperccel a vége előtt talált be, amivel a Capitals 3-2-re legyőzte a New York Islanderst.

Az Anaheim Ducks megszakítás nélkül ötödik sikerét aratta – ezúttal a nagy rivális Los Angeles Kings volt az áldozat –, Ryan Getzlaf pedig 500. gólpasszát érte el.

A harmadik kaliforniai csapat, a San Jose Sharks 17. alkalommal győzött idegenben – most éppen St. Louisban –, ezzel a Washingtonnal közösen a legjobb ebben a mutatóban. A Dallas Stars nyolc vereség – 2013. február 4. - után először nyert a Colorado Avalanche ellen.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Boston Bruins 2–3 – szétlövéssel
New York Rangers–Minnesota Wild 4–2
Florida Panthers–Detroit Red Wings 6–3
Ottawa Senators–Edmonton Oilers 2–7
Toronto Maple Leafs–New Jersey Devils 3–2 – szétlövéssel
Washington Capitals–New York Islanders 3–2
Nashville Predators–Philadelphia Flyers 3–6
St. Louis Blues–San Jose Sharks 1–3
Arizona Coyotes–Chicago Blackhawks 4–5 – hosszabbítás után
Colorado Avalanche–Dallas Stars 3–4 – h. u.
Los Angeles Kings–Anaheim Ducks 2–4
Vancouver Canucks–Columbus Blue Jackets 1–2 – szétlövéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik