NHL: hetet vágott a Montreal a kanadai rivális otthonában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.05. 07:21
null
Egy a hét közül: a Szenátorok behódoltak a Habs előtt (Fotók: Action Images)
A Montreal Canadiens háromgólos hátrányból fordítva, sorozatban hét gólt szerezve 7–4-re legyőzte az Ottawa Senatorst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL). A rájátszásba már biztosan bejutó Habs a triplája mellett két gólpasszt is adó Max Pacioretty és a három asszisztot jegyző Thomas Vanek vezetésével idegenben „forgatta meg a kést” a playoffról lemaradó ellenfélben.

 

A Chicago Blackhawks sorozatban 13. alkalommal győzte le a playoffra hajtó Columbus Blue Jacketset. A címvédő győztes gólját Ben Smith szerezte 3.7 másodperccel a végső dudaszó előtt. A Columbust üldöző New Jersey Devils ugyanakkor nyert Tuomo Ruutu és Ryan Carter találatával 2–1-re a Washington Capitals ellen.

Az ugyancsak a wild cardért harcoló Detroit Red Wings megerősítette pozícióját, miután remek kezdés után legyőzte hazai pályán a ligautolsó Buffalo Sabrest. A Vörös Szárnyak háromgólos előnyre tettek szert az első harmadban, a vendégek pedig már csak szépíteni tudtak a folytatásban.

Mike Babcock, a Detroitot 2005 óta irányító edző a 413. győzelmét aratta a klubbal, így már hárommal van már több neki, mint a legendás Scotty Bowmannek (1993–2002), és utolérte a franchise-rekordot tartó Jack Adamset (1927–1947).

NHL, ALAPSZAKASZ
Columbus Blue Jackets–Chicago Blackhawks 3–4
New Jersey Devils–Washington Capitals 2–1
Ottawa Senators–Montreal Canadiens 4–7
Detroit Red Wings–Buffalo Sabres 3–2
Florida Panthers–Calgary Flames 1–2
Anaheim Ducks–Nashville Predators 2–5
Phoenix Coyotes–Edmonton Oilers 2–3 – szétlövéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik