NHL: hetedik meccsén is nyeretlen maradt a Red Wings

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.10.19. 07:00
Még mindig nyeretlen a Detroit Red Wings, amely sorozatban a hetedik mérkőzését is elveszítette az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban. Ezúttal a Tampa Bay Lightningtól kapott ki 3–1-re, és már csak két zakóra van az eddigi legrosszabb nyitánytól: 1985–1986-ban az első kilenc mérkőzésén nem tudott nyerni.

A Pittsburgh Penguins 3–0-ra nyert a Toronto Maple Leafs otthonában, ezzel megszakította a kanadai gárda ötmérkőzéses sikersorozatát. A vendégeknél tíz nappal agyrázkódását követően tért vissza a kapus Matt Murray, aki 38 védéssel és hibátlan teljesítménnyel tette le névjegyét. A találkozó másik hőse Jevgenyij Malkin volt, aki a Penguins mindhárom találatából kivette a részét, ugyanis két gólja mellett egy gólpasszt is adott. A pontlistát vezető Auston Matthews, a Toronto támadója az idényben először maradt pont nélkül. A ligaelső kanadai csapat eddig minden meccsén legalább három gólt ütött, ezúttal viszont nem tudott betalálni.

Elszenvedte első vereségét a New Jersey Devils, hazai pályán 5–3-ra kikapott a Colorado Avalanche-tól. A vendégeknél Gabriel Landeskog NHL-pályafutása harmadik tripláját ütötte. A nap másik mesterhármasa Logan Couture nevéhez fűződik, aki a San Jose Sharks együttesét vezette 5-1-es diadalra a vendég Buffalo Sabres ellen.

Nem sikerült igazán jól Corey Crawford visszatérése, ugyanis a Chicago Blackhawks kétszeres All Star-válogatott kapusa tíz hónapos kihagyása után nem tudta győzelemhez segíteni csapatát az Arizona Coyotes ellen. A 33 éves hálóőr, aki agyrázkódása miatt tavaly december 23-án lépett jégre legutóbb, ugyan 30 lövésből 27-et hárított, de a vendégek így is 4–1-re nyertek. A Coyotes ezt megelőző öt meccséből háromszor gólt sem ütött, illetve kettő fölé egyszer sem jutott.

NHL, ALAPSZAKASZ
Toronto Maple Leafs–Pittsburgh Penguins 0–3
New Jersey Devils–Colorado Avalanche 3–5
Columbus Blue Jackets–Philadelphia Flyers 6–3
Tampa Bay Lightning–Detroit Red Wings 3–1
Winnipeg Jets–Vancouver Canucks 4–1
Chicago Blackhawks–Arizona Coyotes 1–4
Edmonton Oilers–Boston Bruins 3–2 – hosszabbítás után
Los Angeles Kings–New York Islanders 2–7
San Jose Sharks–Buffalo Sabres 5–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik