NHL: hat gól az utolsó harmadban, ismét kikapott a Blackhawks

Vágólapra másolva!
2022.12.01. 07:25
null
Max Domi (balra, pirosban) duplája sem volt elég, nem tudott nyerni a Blackhawks (Fotó: Getty Images)
Az Edmonton Oilers 5–4-re legyőzte a Chicago Blackhawkst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtök hajnali játéknapján. Nyerni tudott a New York Rangers és a Toronto Maple Leafs is, a Buffalo Sabres pedig büntetőkkel múlta felül a Detroit Red Wingset.

 

Sorozatban nyolcadszor szenvedett vereséget a Chicago Blackhawks, amely most a vendég Oilersszel nem bírt. A német Leon Draisaitl két góllal és egy gólpasszal járult hozzá az edmontoniak sikeréhez.

A torontói Mitchell Marner klubcsúcsot beállítva sorozatban a 18. mérkőzésén szerzett pontot, míg csapata, a Maple Leafs megszakítás nélkül ötödször győzött. A kanadai gárda sokáig 1–1-re állt a vendég San Jose Sharks ellen, amikor szűk két és fél perccel a vége előtt Pierre Engvall betalált, majd a hajrában Marner üres kapus góllal állította be a 3–1-es végeredményt. Marner előtt Darryl Sittler (1977–78) és Eddie Olczyk (1989–90) volt képes 18 meccses pontgyártó szériára. A Maple Leafs az utolsó tíz meccsén mindig szerzett pontot, 8-szor nyert és kétszer hosszabbításban kapott ki, így most az összesített tabella negyedik helyén áll.

A New York Rangers is 3–1-re diadalmaskodott, méghozzá a kanadai fővárosban. A vendégek szlovák kapusa, Jaroslav Halák először győzött új klubjában, míg csapatának megszakadt a három vereségből álló sorozata. Az Ottawa Senators az utóbbi nyolc hazai fellépésén hetedszer kapott ki.

A Buffalo Sabres már három góllal is vezetett Detroitban, mégis csak szétlövésben tudott nyerni. Craig Anderson 41 védéssel és egy emberhátrányos találat előkészítésével ünnepelte, hogy napra pontosan húsz évvel ezelőtt mutatkozott be az NHL-ben.

NHL
ALAPSZAKASZ

Detroit Red Wings–Buffalo Sabres 4–5 – szétlövés után
Ottawa Senators–New York Rangers 1–3
Toronto Maple Leafs–San Jose Sharks 3–1
Chicago Blackhawks–Edmonton Oilers 4–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik