NHL: hat év után mesterhármas; az Islanders elkapta a fonalat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.15. 07:53
null
Martin Hanzal (fehérben) 2008 decembere után triplázott ismét az NHL-ben (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján az Arizona 5–0-ra megverte idegenben a Vancouvert. A Coyotes fölényes sikeréhez három góllal járult hozzá Martin Hanzal, aki 2008 decembere óta először triplázott az NHL-ben. A New York Islanders szétlövésben múlta felül a kétgólos hátrányból felálló Florida Pantherst, így sorozatban ötödször nyert.

 

Az Arizonát irányító Dave Tippett a kétszázadik győzelmét aratta a Coyotes vezetőedzőjeként, miután csapata 5–0-ra legyőzte a Nyugati főcsoport harmadik helyén álló Vancouvert. A vendégeknél mesterhármast ért el Martin Hanzal, aki pályafutása során másodszor, 2008 decembere óta először triplázott az NHL-ben – arról nem is beszélve, hogy második és harmadik gólja között mindössze kilenc másodperc telt el. A látogatók kapusa, Devan Dubnyk majd' egy év után hozott le meccset kapott gól nélkül.

Nick Foligno és James Wisniewski duplájának köszönhetően a Columbus Blue Jackets 4–3-ra győzött a Philadelphia otthonában. Előbbi játékos a 21. meccsén a 11. gólját szerezte a Flyers ellen, amely ilyen tekintetben a kedvenc riválisának számít. Sikerének köszönhetően a Columbus kilenc mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozatának vetett véget.

2008 februárja óta nem látott győzelmi szériát fut az Islanders. A New York-i együttes – miután leadta kétgólos előnyét – rávezetésekkel múlta felül a Floridát, ezzel egymást követő ötödik mérkőzésén diadalmaskodott. A Panthers mérlege 0–2, az Islandersé 3–0 ebben a szezonban, ami a szétlövéseket illeti.

NHL, ALAPSZAKASZ
Philadelphia Flyers–Columbus Blue Jackets 3–4
Washington Capitals–New Jersey Devils 0–1
Detroit Red Wings–Chicago Blackhawks 4–1
Florida Panthers–New York Islanders 3–4 – szétlövéssel
Toronto Maple Leafs–Pittsburgh Penguins 1–2
Vancouver Canucks–Arizona Coyotes 0–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik