NHL: gyógyult jégkorongos volt a rákellenes este hőse

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.06. 07:34
null
Brian Boyle a csapattársak gratulációját fogadja (Fotó: nhl.com Twitter)
Brian Boyle három góljára építve a New Jersey Devils 5–1-re győzött a Pittsburgh Penguins vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) hétfői játéknapján.

 

A történetet az teszi különlegessé, hogy Brian Boyleolyan mérkőzésen könyvelte el élete első NHL-tripláját, amelyet a liga rákellenes rendezvénysorozata (Hockey Fights Cancer Awareness Nights) jegyében rendeztek meg Pittsburghben. Boyle-nál tavaly leukémiát diagnosztizáltak, hosszú kezeléseken vett részt – és néhány hete közleményben jelentette be a jó hírt: a betegség visszahúzódott!

Két mérkőzés is hosszabbításba torkollott: a Boston Brad Marchand 31 másodperccel a ráadás vége előtt esett emberelőnyös góljával gyűrte le a Dallast, míg az utóbbi hetekben sokszor eredményes Max Domi góllal és gólpasszal segítette talpra állni a Montrealt, amely Joel Armia szétlövéses találatával győzte le az Islanderst.

A Washington véget vetett az Edmondon ötmeccses idegenbeli győzelmi sorozatának; a hazaiak soraiban Alekszandr Ovecskin is lőtt egy gólt, méghozzá pályafutása 234. emberelőnyös gólját, amellyel utolérte Marcel Dionne-t a vonatkozó NHL-örökrangsor nyolcadik helyén. Connor McDavid is betalált, ez volt a washingtoni hokis sorozatban nyolcadik pontszerző meccse.

Megszakadt egy másik ötös széria is: az Arizona megnyerte az előző öt meccsét, de most kikapott a Philadelphiától, elsősorban a két gólt és egy asszisztot elkönyvelő Claude Giroux és a 35 lövést védő Calvin Pickard munkálkodása eredményeképp.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Dallas Stars 2–1
(1–1, 0–0, 0–0, 1–0) – h. u.
New York Islanders–Montreal Canadiens 3–4 (3–1, 0–1, 0–1, 0–0, 0–1) – szétlövéssel
Pittsburgh Penguins–New Jersey Devils 1–5 (1–2, 0–2, 0–1)
Washington Capitals–Edmonton Oilers 4–2 (2–1, 2–1, 0–0)
Arizona Coyotes–Philadelphia Flyers 2–5 (0–2, 1–1, 1–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik