NHL: elképesztő! Öt gólt szerzett a svájci klasszis

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.01.18. 07:58
null
Timo Meier öt gólt szerzett a Los Angeles Kings ellen (Fotó: San Jose Sharks)
A profi észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján sorozatban harmadik győzelmét jegyezte a Nyugati főcsoportot vezető Colorado Avalanche, amely szétlövéssel verte meg otthon a Montrealt. A nyolcból csak egy mérkőzésen született vendégsiker, a Pittsburgh Penguins 5–3-ra nyert a Vegas otthonában. A játéknap hőse a svájci Timo Meier volt, aki öt góllal vezette győzelemre a San Jose Sharksot a Los Angeles Kings ellen.

 

A 25 éves Timo Meier lett a San Jose Sharks történetének első játékosa, aki egy NHL-meccsen öt gólt is szerzett. A liga történetében az elmúlt bő húsz évben, 2000 óta ő az ötödik, akinek sikerült egy mérkőzésen ötször is a kapuba találnia. Ez legutóbb 2020 márciusában Mika Zibanejadnak sikerült a New York Rangers színeiben a Washington ellen hosszabbításban 6–5-re megnyert meccsen.

Meier a Los Angeles Kings ellen 6–2-re megnyert találkozón már a 4. percben megszerezte a vezetést csapatának, aztán az első harmad végéig még kétszer betalált, a harmadik játékrészben pedig duplázott.

„Őszintén szólva nem is emlékszem, mikor szereztem legutóbb öt gólt egy meccsen. Valószínűleg a svájci juniorbajnokságban fordult elő. Különleges érzés. Ugyanakkor helyén kell kezelni, holnap szabadnapot kaptunk, de utána tovább kell dolgozni. Nyilvánvaló, hogy ez önbizalmat ad a folytatásra, szeretnék a továbbiakban is ugyanilyen keményen dolgozni” – nyilatkozta a svájci játékos, aki 35 meccsen 20 gólnál és 25 asszisztnál jár ebben az idényben. A Sharks pedig a 8. helyen áll a Nyugati főcsoportban.

AZ ÖTÖDIK MEIER-GÓL A KINGS ELLEN

 


 

NHL
ALAPSZAKASZ

New York Islanders–Philadelphia Flyers 4–1
St. Louis Blues–Nashville Predators 5–3
Vegas Golden Knights–Pittsburgh Penguins 3–5
Buffalo Sabres–Detroit Red Wings 2–3 – hosszabbítás után
Colorado Avalanche–Minnesota Wild 4–3 – szétlövéssel
Arizona Coyotes–Montreal Canadiens 5–2
San Jose Sharks–Los Angeles Kings 6–2
Seattle Kraken–Chicago Blackhawks 3–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik