NHL: egy híján az összes csata a ráadásban dőlt el

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.10. 07:26
null
Jeff Carter (sötét mezben), a Los Angeles centere a washingtoni Nicklas Bäckström szorításában (Fotó: Reuters)
A hat mérkőzésből öt hosszabbításban vagy szétlövéssel dőlt el az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján – egyedül a Coloradónak sikerült hatvan perc alatt győznie, méghozzá a nála sokkal jobb mutatóval álló Anaheim ellen (3–0).

 

A Los Angeles korán háromgólos előnyt szerzett a Washington ellen, de a liga toronymagas éllovasa az utolsó harmadban egyenlített. A Kings végül Jeff Carternek a hosszabbítás harmadik percében született góljával győzött, és kilenc meccsen elért hetedik győzelmével visszaszerezte a Csendes-óceáni csoport első helyét az Anaheimtől.

A Ducks a Colorado vendége volt, és játékosai képtelenek voltak túljárni Szemjon Varlamov eszén: az Avalanche kapusa mind a 37 lövésüket hárította, odaát eközben Nathan MacKinnon, Andreas Martinsen és Shawn Matthias betalált – így aztán megszakadt az anaheimiek 14 meccses pontszerző sorozata.

Markus Granlund az első gólját szerezte a Vancouver színeiben, ez hosszabbításbeli győzelmet ért. A Calgary szintén a ráadásban nyert, a győztes találatot Mikael Backlund ütötte. Az előkészítő Johnny Gaudreau nemcsak az assziszttal, hanem az első harmadban tíz másodpercen belül ütött két góljával is jelentős érdemeket szerzett.

Nyikita Szosnyikov először vett rész szétlövésben NHL-karrierje során, és rögvest a Toronto nyerőembere lett, míg a St. Louis Kevin Shattenkirknek köszönhette szétlövésbeli sikerét – no meg a meccs során 33-szor védő Jake Allennek.

NHL, ALAPSZAKASZ
Toronto Maple Leafs–New York Islanders 4–3 – szétlövéssel
St. Louis Blues–Chicago Blackhawks 3–2 – szétlövéssel
Calgary Flames–Nashville Predators 3–2 – hosszabbítás után
Colorado Avalanche–Anaheim Ducks 3–0
Vancouver Canucks–Arizona Coyotes 3–2h. u.
Los Angeles Kings–Washington Capitals 4–3h. u.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik