NHL: Detroitban nullázták le a Red Wingst

Vágólapra másolva!
2014.12.17. 08:14
null
David Jones (Calgary Flames) és Marc Staal (New York Rangers) pozíciós csatája (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában a legutóbbi játéknapon négy mérkőzés dőlt el a túlórában, ezek közül három a szétlövésig ment. Utóbbiba tartozott a Detroit Red Wings, amelyet otthon nullázták le. A Maple Leafs Torontóban vágott hatot az Anaheim Ducksnak.



A Florida Panthers–Washington Capitals mérkőzés 65 percében csupán két gól esett, az igazi izgalmak a vendégek által 6–5-re megnyert szétlövésre maradtak, amely a huszadik párban dőlt el. Ez volt a bajnokság történetének leghosszabb szétlövése. 59 kapura lövést hatástalanított a két kapus: Szergej Bobrovszkij (Columbus Blue Jackets) 30, Jimmy Howard (Detroit Red Wings) 29 alkalommal hárított, majd a Detroit elbukta a szétlövést. A Nashville Predators–Boston Bruins összecsapáson előbb a vendégek, majd a házigazdák vezettek, végül a szétlövést egyetlen sikeres próbálkozás döntötte el, ami Derek Roy (Nashville) érdeme volt.

Egy mp hiányzott, hogy meglegyen a játéknap negyedik szétlövése is, ám Oliver Ekman-Larsson szezonbeli hetedik gólja 64:59-nél eldöntötte az Arizona Coyotes–Edmonton Oilers mérkőzést, méghozzá a házigazdák javára.

Hiába szerzett előnyt Philadelphiában a házigazda Flyers, a második harmadban beinduló Tampa Bay Lightning háromszor válaszolt. Torontóban a harmadik harmad elején dőlt el a mérkőzés, amikor 2–1-es vezetés után a Maple Leafs 51 mp alatt duplázott. A szálakat végül Phil Kessel duplájával zárta le a házigazda. Megvolt az előnye a Buffalónak is, ám a találkozó felénél bekezdő Winnipeg ötig meg sem állt.

A LA Kings már két góllal vezetett, ám a második harmadban szépítő St. Louis Blues a záró felvonásban négyet szórt. A Minnesota vezetett, majd a második harmad átalvását követően 1–3 után még egyenlített, ám a hajrá a Chicagóé volt. A Rangers a 32. percre már négygólos előnyre tett szert, a házigazda Calgary csak kozmetikázni volt képes. A Carolina Hurricanes előtt felcsillant némi remény a 47. percben egygólos hátrányra feljőve, de a triplázó Alex Galchenyuk hajrában szerzett két találata döntött, és a Montreal Canadiens otthon tartotta a pontokat.

NHL
ALAPSZAKASZ

Philadelphia Flyers–Tampa Bay Lightning 1–3
Detroit Red Wings–Columbus Blue Jackets 0–1 – szétlövéssel
Florida Panthers–Washington Capitals 2–1 – szétlövéssel
Montreal Canadiens–Carolina Hurricanes 4–1
Toronto Maple Leafs–Anaheim Ducks 6–2
Nashville Predators–Boston Bruins 3–2 – szétlövéssel
St. Louis Blues–Los Angeles Kings 5–2
Winnipeg Jets–Buffalo Sabres 5–1
Chicago Blackhawks–Minnesota Wild 5–3
Arizona Coyotes–Edmonton Oilers 2–1 – h.u.
Calgary Flames–New York Rangers 2–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik