NHL: búcsúzott, és bocsánatot kért az ellenfelek híveitől a legenda

Vágólapra másolva!
2010.09.01. 16:39
Magyar idő szerint szerdára virradóra hivatalosan bejelentette visszavonulását Chris Chelios, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) történetének második legidősebb játékosa.

A 48 esztendős védő 26 NHL-idénye során négy csapatot szolgált. A Montreal Canadiens, a Chicago Blackhawks és a Detroit Red Wings csapatában egyaránt négyszáznál több mérkőzést játszott – ilyesmit egyetlen NHL-játékos sem mondhat el magáról –, pályafutását az Atlanta Thrashersben zárta. Nála idősebben csupán a még 52 évesen is beöltöző legendás Gordie Howe korcsolyázott ki a jégre a ligában.

„Hosszú ideje rettegtem ettől a naptól – érzékeltette a búcsú nehézségét a játékos, ám hozzátette: – Immár semmi sem maradt a tankban."

Chelios háromszor volt Stanley-kupa-győztes csapat tagja, háromszor kapta meg az év legjobb védőjének járó Norris-trófeát. Tekintettel arra, hogy 2891 perccel az övé a második legtöbb büntetésperc az NHL védői között, detroiti sajtótájékoztatóján az ellenfelek szurkolóinak is üzent:

„Remélem, megbocsátanak nekem azokért a dolgokért, amiket csapatuk egynémely játékosa kárára elkövettem."

Már korábban eldőlt, hogy a jövőben Chelios egyik korábbi klubja, a Detroit kötelékében dolgozik majd, egyebek mellett tanácsadóként számítanak rá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik