NHL: Brodeur a 666. győzelmét aratta az Ördögök kapujában

Vágólapra másolva!
2013.03.24. 06:55
null
Martin Brodeur remekel visszatérése óta (Fotó: Reuters)
A New Jersey Devils 2–1-re nyert a Florida Panthers ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján, kapusának, Martin Brodeurnek ez volt a 666. győzelme a ligában – mindet az Ördögök színeiben ünnepelhette. Nem lehet azonban teljes a Devils-szurkolók öröme, mert orosz klasszisuk, Ilja Kovalcsuk a harmadik harmadban súlyosnak tűnő vállsérülést szenvedett.

Egyelőre nem tudni, meddig kell nélkülözni Kovalcsukot, de a rájátszásba kerülésért küzdő (a Keleti főcsoport 7. helyén álló) New Jersey-iek felkészültek rá, hogy egy darabig az orosz nélkül játszanak.

„Sérülés minden csapatot sújthat, ezért fel kell készülni rá – mondta Peter DeBoer, a Devils vezetőedzője a tíz perccel a meccs vége előtt a palánknak lökött Kovalcsukról és sérülésének hatásáról. – Mi is tudtuk, hogy előfordulhat ilyen eset, túl kell tennünk magunkat rajta, önsajnálattal nem nyerünk meccseket."

A Devils egy hónapig nélkülözte Brodeurt is, akinek ez volt a második meccse felépülése óta. A kapus távollétében nem jöttek a megszokott ütemben a győzelmek, ami aggasztó lehet. Ám talán egy csatárt könnyebb nélkülözni, mint a liga egyik legjobb kapusát, legalábbis többen felnőhetnek a feladathoz. A Florida ellen Travis Zajac mutatta meg, hogy ha kell, tud vezér lenni: Patrik Eliasnak és David Clarksonnak is gólpasszt adott a második harmadban.

A bajnok Los Angeles Kings a Dallas után a Vancouvertől is úgy kapott ki hazai pályán, hogy gólt sem szerzett. Ám amíg a Stars ellen 40 lövés „veszett kárba”, a Canucks ellen hússzor próbálkozott a címvédő. Egyszer sem talált be Cory Schneider kapujába, míg a túloldalon Mason Raymond eredményes volt.

„Nem tesszük elég nehézzé az ellenfeleinknek a meccseket. Vannak időszakok, amikor rengeteg gólt szerzünk, de most leálltunk. Az emberelőnyös helyzetek sincsenek meg" – mondta Dustin Brown, a két emberelőnye alatt egyszer kapura lövő Kings csapatkapitánya.

NHL
ALAPSZAKASZ, 61. JÁTÉKNAP

Ottawa Senators–Tampa Bay Lightning 5–3
Minnesota Wild–San Jose Sharks 2–0
Los Angeles Kings–Vancouver Canucks 0–1
Toronto Maple Leafs–Boston Bruins 3–2
Montreal Canadiens–Buffalo Sabres 1–2
New Jersey Devils–Florida Panthers 2–1
Nashville Predators–Columbus Blue Jackets 5–2
Dallas Stars–Colorado Avalanche 5–2
Edmonton Oilers–St. Louis Blues 0–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik