NHL: blokk és győztes gól az utolsó percben - nyert a Bruins

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.15. 07:46
null
Dan Boyle (balra) győztes gólt lőtt a hosszabbításban (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) csütörtöki játéknapján három mérkőzésen sem született döntés a rendes játékidőben. Míg a Boston Bruins és a San Jose Sharks hosszabbításban, addig a Chicago Blackhawks szétlövést követően diadalmaskodott.



A Blackhawks hazai jégen, a Phoenix Coyotes ellen 4–3-mas hátránnyal vágott neki az utolsó harmadnak, amelyben Brandon Pirro révén hosszabbításra mentette a mérkőzést. A ráadás nem hozott gólt, így szétlövés következett, amiben négy kör alatt a Chicago 2–1-re győzött – másodszor épp Pirri volt eredményes. A Blackhawks ezzel négymeccsesre növelte győzelmi sorozatát. A mérkőzésen a Chicago szezoncsúcsot jelentő 52 kapura lövéssel próbálkozott, s ha nincs a vendégek kapusa, a 48 védést bemutató Mike Smith, tán még a hosszabbításra sem lett volna szükség.

A Dallas Stars a második harmadot megnyomva 7–3-ra kiütötte a Calgary Flamest. A vendégektől Jamie Benn gólja mellett öt asszisztott is jegyzett, ráadásul ebból négy Tyler Seguinnak ment.

A Boston Bruins csak a hosszabbítás utolsó percében tudta behúzni a Columbus Blue Jackets elleni összecsapást. A bostoniaknál a ráadás utolsó percében a kanadai Milan Lucic lövést blokkolt, majd lecsapott a korongra, s győztes gólt lőtt.

A San Jose Sharks és a Vancouver Canucks sem tudott hatvan perc alatt dülőre jutni. Pedig a Canucks második harmadban szerzett gólja sokáig győztesnek bizonyukt, ám a vendégek alig több mint egy perccel a vége előtt egalizáltak. A ráadásban pedig aztán jött Dan Boyle emberelőnyös találata, amivel a Sharksé lett a győzelem.

Nyugaton a Csendes-óceáni csoportot vezető Anaheim Ducks meglepő, 5–1-es vereségbe szaladt bele a Tampa Bay Lightning otthonában.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Columbus Blue Jackets 3–2 (1–1, 1–1, 0–0, 1–0), hosszabbítás után
New York Islanders–Los Angeles Kings 2–3 (0–0, 2–0, 0–3)
Tampa Bay Lightning–Anaheim Ducks 5–1 (2–0, 2–1, 1–0)
Chicago Blackhawks–Phoenix Coyotes 5–4 (2–2, 1–2, 1–0, 0–0), szétlövés után
St. Louis Blues–Colorado Avalanche 7–3 (1–1, 4–0, 2–2)
Calgary Flames–Dallas Stars 3–7 (0–1, 1–4, 2–2)
Vancouver Canucks–San Jose Sharks 1–2 (0–0, 1–0, 0–1, 0–1), hosszabbítás után

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik